Преминаване към държавно делегиран бюджет за детските градини, това бе

...
Преминаване към държавно делегиран бюджет за детските градини, това бе
Коментари Харесай

Кметът М. Байкушев на среща с директорите на детски градини в Благоевград: Общината не бива да взема решения за разходване на парите на детските градини


Преминаване към държавно делегиран бюджет за детските градини, това бе тематиката на срещата на кмета на Благоевград Методи Байкушев с шефовете на детските градини. След извършените диалози градоначалникът съобщи, че община Благоевград ще окаже цялостно подпомагане за прекосяването към делегиран бюджет и счита, че би трябвало да се даде цялостна свообда на шефовете да дефинират бюджета си. Ето какво споделя кметът след срещата:

В община Благоевград има 13 детски градини, някои от които с остаряла и амортизирана материална база, което лишава повече средства за поддръжка.
Директорите показаха терзания, че точно това може да се окаже проблем, в случай че преминат към делегиран бюджет.
Ще търсим механизъм за вярно разпределение на средствата към детските градини и способи за финансиране за ремонт на базите.
Община Благоевград ще окаже цялостно подпомагане за прекосяване към делегиран бюджет за независимост на детските градини и шефовете.
Коментирахме от 1-и януари да преминем към новия метод на работа. Предстои последваща среща, сподели още градоночалникът

П. Колев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР