Преминаваме от един етап на програми, планове и обещания, т.е.

...
Преминаваме от един етап на програми, планове и обещания, т.е.
Коментари Харесай

Проф. Светослав Ставрев: Няма време за 100 дни толеранс, кабинетът да започне с главния прокурор

" Преминаваме от един стадий на стратегии, проекти и обещания, т.е. словесни модели на бъдещето, към практическа работа по построяването на това бъдеще. То ще тества очакванията на хората, че ще се случи нещо в страната, което до момента не се е случвало - да се сменят разпоредбите на играта. Палещо е това, което следва пред това даващо очаквания държавно управление. Много са рисковете пред него ", сподели още пред БНР анализаторът.

" Тези, с които новото държавно управление дава обещание да се бори, са още на власт. Те не са паднали от власт. Те са на всички места в администрацията, на всички места в правораздаването, съвсем на всички места в бизнеса. Те са скрити в самото държавно управление - занапред ще излизат сигнали за зависимости на хора от новото държавно управление от скрити сили в обществото ".

Според него държавното управление ще се сблъска с гневна съпротива на своята активност - и от опозицията в Народно събрание, и от тези сили в обществото, които стоят зад някогашните ръководещи.

Проф. Ставрев уточни, че няколко месеца ще са нужни, с цел да се види дали определеното държавно управление може да работи: " Защото то може да е отлично изглеждащо, само че може да не може да работи ".

Като още една мистерия той дефинира по какъв начин обществото ще поддържа новия кабинет: " Следват доста мъчителни за огромна част от елементарните хора промени.... Не е значимо единствено да подкрепяш на думи новата власт, а да приемеш, че ще се лишиш от някои привилегии, в името на всички ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР