Премина второто класиране за 2022 година за прием на децата

...
Премина второто класиране за 2022 година за прием на децата
Коментари Харесай

695 деца кандидатстваха за ясли и детски градини в Пловдив, класирани са само 65

Премина второто класиране за 2022 година за банкет на децата в детските градини и яслите. В него присъединяване взеха 695 деца. От тях максимален брой (481 деца) са кандидатстващите за яслените групи. Броят на искащите за банкет в първа възрастова група е 102, във втора – 83, в трета група – 22 деца и единствено 7 деца за четвърта възрастова група.

От всички кандидатстващи деца са класирани 65, макар оповестените 147 свободни места. Причината е разминаване сред желанията на родителите и съществуването на свободни места. За задачата при подаване на заявките за кандидатстване е желателно родителите да се срещат с информацията от страницата на системата за банкет – dz-priem.plovdiv.bg. Обявените свободни места се разгласяват съгласно Графика на дейностите за всяко класиране. Той се намира в секцията „ Нормативни документи “ и в него има данни за всички планувани класирания за 2022 година. От подадените заявки за класирането 58 са на деца, които са записани в детски заведения, само че желаят пренасяне.

Увеличава се броят на кандидатстващите за банкет в първа група деца. За родените през януари и февруари 2019 година към този момент могат да се подават заявки, тъй като са навършили 3-годишна възраст.

За всички класирани деца следва записване при шефовете на детските градини и детските ясли в избрания от Графика на дейностите период – 04.03.2022 година. При записването родителите следва да показват нужните документи за доказване на употребените критерии. Подробна информация за метода на доказване има на интернет страницата на електронната система – dz-priem.plovdiv.bg, в раздела с нормативни документи и по-точно в Приложение №2. Критериите, свързани с адресната регистрация на децата, се ревизират автоматизирано и за тях не е належащо да бъдат представяни документи от родителите.

След 21.03.2022 година ще започва кандидатстването за всички деца, родени през 2019 година, които следва да постъпят в първа възрастова група през новата образователна 2022/2023 година в детските градини. Първото главно класиране ще се организира на 12.05.2022 година, а приемът на класираните на него деца ще е от 15.09.2022 година

Важно за родителите, които са кандидатствали за яслените групи и им следва банкет в детските градини, е да знаят, че би трябвало да употребяват към този момент записаните си профили, към които са въведени техните деца. Необходимо е единствено да актуализират данните си и да прибавят своите нови заявки.

Следващото настоящо класиране е на 17 март 2022 година Свободните места за него ще бъдат оповестени в период до 07.03.2022 година в това число.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР