Премиерският монолог бе наситен с емоции. От известно задоволство от

...
Премиерският монолог бе наситен с емоции. От известно задоволство от
Коментари Харесай

Борисов обяви победа и капитулация едновременно: Нали искахте ВНС? Хайде! ГЕРБ може и да изчезне тогава

Премиерският монолог бе кондензиран с страсти. От известно удовлетворение от успеха, през прям гняв по адрес на съперниците, които им пречели да се зарадват на безспорния партиен триумф, до терзание за стабилността в страната.

Като първа политическа мощ и поради отговорността към гласоподавателите Борисов уточни - ГЕРБ са длъжни да предложат вид за сформиране на кабинет, само че водачът на партията не таи очаквания - като гледал поръчките на останалите, това предложение щяло да бъде отхвърлено. Затова и прикани Слави Трифонов, чиято партия се подреди втора, да стартира да мисли занапред за състава на кабинета, тъй като време няма, а то не било елементарно.

" Виждам голяма безнаказаност от другите политически партии и даже някои стигат до там, че откакто похарчихме 150-60 милиона и завчера свършиха изборите, изпитват незадоволеност и предпочитание за още, нови избори. Ние на драго сърце ще се явим и на такива. Но какъв е резултатът от това? ", уточни Борисов.

Премиерът призна - били сме парламентарна република и като такава имаме потребност от работещ парламент в условия на рецесия. Изненадваща е тази констатация поради едноличния метод, по който се управлва страната съгласно мнозина. Критиците на властта са безапелационни, че България се е трансформирала в премиерска република, а фигурата на министър-председателя отсъства от Народното събрание. Конституционалисти даже са на мнение, че парламентаризма е бил погубен и съществена задача на 45-тото Народно заседание ще е да го възстановят.

" Ето в този момент - анти-ГЕРБ, анти-СДС, анти-Патриотичен фронт имат прелестна опция за Народното събрание с доста устойчиво болшинство. Ако не го създадат, това значи, че желаят да хвърлят страната в безпорядък, да демонстрират, че не са способни да ръководят. Мили наши съперници, това ще ви се върне в противоположен знак на изборите. Хората, които са споделили, че желаят смяна, са ви дали тази опция. Направете го ", уточни Борисов.

" Пета поредна парламентарна победа и 14-та общо. И поради тези, тъй като са доста гласовити, не можем да се зарадваме, че сме ги победили с 10%. Тяхната игра най-вероятно ще бъде да провокират още безпорядък. Ние носехме отговорност до изборите. От тук нататък с над половин милион гласоподаватели сътрудника политик Слави Трифонов би трябвало да излезе и да си поеме отговорността. Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще пристигна той наред. Затова най-колегиално го апелирам да почне да си прави състава на държавното управление. Това е тежка и комплицирана задача. И изисква време. Да не дезертират, да не се оправдават, че не им доближават гласове. Готов съм да имам 10 дежурни депутати, които да ги поддържат. За мен е значимо да има непоклатимост в страната ", съобщи Борисов.

" Наслушах се на анализатори, които изясняват какво мисля аз или какво би могло да стане. Ако толкоз им е тежка политическата конюнктура, в случай че толкоз няма решение, новите избори не са такова. Не ни е боязън. Партията е в прелестна форма. Ето ви решение - нали всички говорехте за Велико национално заседание, мажоритарни избори? Събира се това Народно заседание, гласоподава се искане, плана на Радев за Конституция да си го внесе президента, да го реши събранието, привикваме Велико народно събрание, решаваме всички проблеми и почваме на чисто. Това са разновидности, които политиците би трябвало да прегледат, не да се чудят по какъв начин и къде. Много е елементарно да протестираш, само че някой би трябвало да работи. Сега е техният ред ", добави министър председателят.

ГЕРБ е минимум нехаресваната партия, в случай че погледнем в обратна посока. Но Мая Манолова 96% не я харесват. Христо Иванов - 90%, разсъди Иванов.

" Управлявайте, да видите елементарно ли е. Като не желаят, да създадем Велико национално заседание. ГЕРБ може да изчезне тогава, айде да го създадем, да забележим. Нали това искахте всички? Айде. Това е прелестен мотив, вместо да се карат какъв да е ръководител ", приключи Борисов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР