Премиерите се борят да улучят правилната нотка с празниците си - и обикновено грешат | Адам Бултън

...
Докато обмисля политическото си бъдеще и липсата на напредък по
Коментари Харесай

Докато обмисля политическото си бъдеще и липсата на напредък по петте си обещания, разбираемо е, че министър-председателят може да иска лятна почивка от дневната работа.

Риши Желанието на Сунак да се измъкне може само да се е увеличило, тъй като той търпи персонализирани унижения.

Ветерани от кампанията на Грийнпийс дадоха урок за това как може да се протестира, като се привлича вниманието, без да се антагонизира обществеността, като се залепят Имението на Сунакс в Йоркшир в черно.

Изображение: Активисти на Грийнпийс на покрива на къщата на министър-председателя Риши Сунак

Дори шивашкият избор на министър-председателя беше подложен на атака със стрелки, сочещи към дефектни части, проверка на костюмите му са направени по мярка.

„Сунак има нужда костюмите му да бъдат защипани – всичко друго би го удавило“, признава стиловият редактор на The Daily Telegraph, „но изрязаните пропорции означават, че крачолът му се повдига нагоре до средата на прасеца."

Криза, каква криза?

Само няколко нещастни души ще зажалят за малко почивка на министър-председателя, особено след като ни се казва, че той ще се върне на работа, в Blighty, само след няколко дни.

Скромната продължителност на ваканцията му няма да снеме цели от гърба му. Премиерите се борят да улучят правилната нотка с празниците си и обикновено грешат.

Твърде крещящо ли е? Прекалено скучно? Твърде чужд? Лошо за околната среда? И кой всъщност плаща за това?

Тези деликатни въпроси обясняват защо говорителите на номер 10 направиха грешката да откажат да дадат подробности накъде се е запътило семейство Сунак.

Това беше грешка тъй като отказът само ще събуди интерес.

Миналият формуляр показва, че новинарите така или иначе са били длъжни да надушат местоположението и след това ще правят снимки с по-голям ентусиазъм, отколкото ако им е била поднесена възможност за снимка.

научи този урок по трудния начин, след като мъжът му щракна цици на плаж в Корнуол.

Изображение: Британският министър-председател Дейвид Камерън и съпругата му Саманта на почивка в Корнуол през 2015 г.

Оттогава нататък Камерън празниците започваха с позирана снимка, обикновено на облечения в риза министър-председател, сочещ мъртва риба на пазар.

Отне по-малко от 24 часа, за да бъде разкрита тайната дестинация на г-н Сунак.

Министър-председателят беше чист в рядко продължително радиотелефонно включване, което изглеждаше като публично искане за разрешение за почивка след това. Сунак надлежно се изказа, че този празник е „специално пътуване“.

„Ще отидем до , където срещнах жена си, така че е много специално за нас“, обясни той на слушателите, „но децата са много развълнувани, защото ги водя в Дисниленд".

По-късно стана ясно, че посещението на Мики Маус може да е толкова важно за баща им, колкото и за дъщерите му Кришна и Анушка.

< p>„Те за съжаление израснаха принцеси“, призна премиерът, но „има нова, вече не толкова нова част от „Междузвездни войни“ на Дисниленд, за която съм много развълнуван“.

Изображение: Британски Премиерът Риши Сунак, съпругата му Акшата Мурти и дъщерите Анушка и Кришна

Засега няма много за оплакване. Много британци водят семействата си до Дисниуърд, въпреки че повечето избират полетите на по-кратки разстояния до Дисниуърлд във Флорида, отколкото до Дисниленд в Калифорния.

Сунак отдавна рекламира по-меката си страна като маниак на Междузвездни войни. Той събира стоки от франчайза, включително играчка светлинен меч, и извика камерите да заснемат посещението си в последния епизод на блокбастъра, придружавайки тогавашния си „шеф“ Саджид Джавид.

Ваканцията на плажа в Калифорния е много по-величествена отколкото Корнуол или разходките в Алпите и Сноудония, предпочитани от министър-председателя и нейния съпруг Филип.

Сюнаците се опитват да заглушат екстравагантността, като летят с „търговски“, вместо да се отдадат на пристрастието на министър-председателя към частните самолети. Това е хитро от тяхна страна - пътуването "PJ" на връщане за семейството би струвало около $300 000 (£235 000).

Те ще бъдат по-пестеливи, защото няма да включват разходи за хотел или наем. Семейство Сунак ще отседне в пентхаус апартамент на стойност 5 милиона долара (3,9 милиона британски лири), който вече притежават на булевард Ocean в Санта Моника.

Въпреки това дали ще бъде достатъчно голям, за да побере антуража на министър-председателя, финансиран от данъкоплатец, е друг въпрос.

Според Чери Блеър премиерските ваканции на нейния съпруг изискват присъствието на „три градински момичета (секретарки от Даунинг стрийт), които да работят на смени, защото той трябва да има 24-часов офис , комуникационните хора, които да осигурят сигурни линии до Белия дом и номер 10, детективите, които идват всеки ден с червените кутии."

Г-н Сунак може да мине с по-малък екип, тъй като очаква само „ежедневни актуализации от личния му кабинет“.

Блеърс не са имали богатството на Риши Сунак и съпругата му Акшата Мурти.

Прочетете още:
Риши Сунак участва във фитнес клас на тема Тейлър Суифт в Лос Анджелис
Семейство Сунак се разхожда по калифорнийския кей на ваканционни снимки

Изображение: Министър-председателят Тони Блеър и съпругата му Чери на почивка в Къмбрия през 2002 г.

Чери признава, че семейство бяха „домашни бандити“, които се канеха на гости в собствеността на други хора.

Имиджът на Блеър беше повреден от гостоприемството, което прие от сър Клиф Ричард, Bee Gee Морис Гиб, династията Бамфорд JCB и италианския аристократ Принц Джироламо Строци, наред с други.

След като опъна палатката си на къмпинг в Корнуол, депутатът от Лейбъристката партия Каролайн Флинт беше изненадана да види тогавашния министър-председател да минава.

Сази година, след епидемията от шап Блеър се вписаха в неубедителна „ваканция у дома“ далеч от слънцето.

Маргарет Тачър също се налагаше на приятел. Тя прекара няколко летни ваканции далеч от номер 10 в швейцарския замък на брега на езерото на лейди Еленор Глоувър, вдовицата на депутат от торите.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате вашите подкасти

По всичко личи, че тя не се наслаждаваше на свободното си време и организираше възможно най-много официални пътувания и посетители.

Изненадващото изключение беше, когато се появи на територията на Камерън на плаж в Корнуол с шпаньол, наречен Поло на повод, и съпругът й Денис.

Беше денят след операцията на ръката й и целта беше да се демонстрира, че Желязната лейди все още има желязна хватка под превръзките.

Джон Мейджър и Гордън Браун не привлякоха внимание с ваканциите си, защото не струваха много.

Майджър гледаше крикет и си купи втори дом в Норфолк.

< p>Мрачно изглеждащият Браун свали червената си вратовръзка в Съфолк, но се втурна обратно към Лондон при първите новини за нещо, което се случва.

Изображение: Министър-председателят Гордън Браун и съпругата му Сара се разхождат из кънтри парк Уитлингам в Троуз през 2008 г. < p>Както много други по време на неговото премиерство, ваканционният дневник на Борис Джонсън беше хаотичен - включваше Перуджа, Гърция, Мустик и Маргейт.

Остава мистерия кой е взел кранчето за някои от луксозните му пътувания с Кари.

Той почти сигурно си е платил за незабравимото им бюджетно пътуване до отдалечена шотландска вила през 2020 г. с новото им бебе. Тази идилия беше прекъсната, когато фотографи направиха неоторизирани снимки на двойката.

Премиерът Сунак не си е нанесъл никакви щети с тазгодишната семейна почивка.

Той твърди, че не е имал подходящ за четири години. Усилията да се измъкне миналото лято със сигурност бяха опорочени от битката му за лидерство с Лиз Тръс и смъртта на кралицата.

Той също не спечели никакви точки като човек от народа, с богатите пътуване до Калифорния.

Изборът потвърждава това, което светът вече мислеше за двойката, която се запозна в елитния Станфордски университет, недалеч от Дисниленд.

Не се вижда резултат с празника като победа за този министър-председател, изправен пред реалната възможност следващите общи избори да го освободят „да прекарва повече време със семейството“, както обичат да се изразяват министри, изгонени от поста.

В противен случай изразено с по-грубите думи към заблудени подчинени на стар шеф на Sky News, „иди на почивка за постоянно, приятел!“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР