Премиерите отбелязват, че пътуването до Европейския съюз е привилегия, която

...
Премиерите отбелязват, че пътуването до Европейския съюз е привилегия, която
Коментари Харесай

Полша и балтийските държави забраниха влизането на руснаци с туристически визи

Премиерите означават, че пътуването до Европейския съюз е " привилегия, която не е човешко право ". „ Постигнато е районно съглашение, в този момент ще продължим да работим, с цел да подсигуряваме, че възбраната за туризъм за съветски жители ще стартира да работи в целия Европейски съюз “, се споделя в изказването.

Ограничението не важи за всички руснаци. Някои от тях могат да преминат границата, с цел да посетят членове на фамилиите си, живеещи в Шенгенското пространство, или лице, с което отглеждат общи малолетни деца. Изключение ще важи за дипломати, съветски жители, на които е издадена краткосрочна виза и които са регистрирани за работа, за притежателите на краткосрочна образователна виза, както и за работещите в региона на интернационалните транспорти на артикули и пасажери. По изключение в страната ще бъдат допускани и хора по филантропични аргументи, в това число дисиденти.

До през днешния ден съветските жители можеха да посещават Европа по суша единствено през балтийските страни и Финландия, а в този момент ще могат единствено през Финландия, която отхвърли да поддържа балтийските страни и Полша в това решение.

На 16 септември финландското външно министерство съобщи, че в неговата страна не поддържат мнението, че съветските жители са опасност за публичния ред, вътрешната сигурност и интернационалните връзки и затова считат тази позиция за „ юридически съмнителна “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР