Премиерите на Р България Кирил Петков и на Р Северна

...
Премиерите на Р България Кирил Петков и на Р Северна
Коментари Харесай

НА ЖИВО: България и РСМ подписаха три меморандума след съвместното заседание на правителствата

Премиерите на Р България Кирил Петков и на Р Северна Македония Димитър Ковачевски дават брифинг с акцентите след извършеното през днешния ден взаимно съвещание на двете държавни управления в София.

Преди съвещанието беше извършен диалог на четири очи сред двамата министър председатели.

Гледайте НА ЖИВО тук или във на " По света и у нас ":



След взаимното държавно съвещание, се подписват следните публични документи сред двете страни:
Меморандум за съгласие за съдействие в региона на земеделиетоМеморандум за съгласие за развиването на превоза - жп връзката София - СкопиеМеморандум за съгласие за поддръжка и поощряване на дребните и междинни предприятия

Освен взаимното съвещание, през днешния ден са планувани и съвещания на четирите работни групи, образувани в областите: стопанска система, инфраструктура и съгласуваност, европейско съдействие и господство на закона и просвета и обучение.

Ще се организира и среща на съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия сред Република България и Република Северна Македония по историческите и просветителни въпроси.

По-късно следобяд президентът Румен Радев ще се срещне с премиера на Р Северна Македония Димитър Ковачевски, на който следва среща и с ръководителя на Народното събрание.

Всички детайлности от от знаковите срещи очаквайте онлайн на и в излъчванията вести " По света и у нас ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР