Премиерите на България, Румъния и Гърция – Николай Денков, Йон-Марчел

...
Премиерите на България, Румъния и Гърция – Николай Денков, Йон-Марчел
Коментари Харесай

Премиерите на България, Румъния и Гърция осъдиха нападането на „Хамас“ над Израел

Премиерите на България, Румъния и Гърция – Николай Денков, Йон-Марчел Чолаку и Кириакос Мицотакис осъдиха нападането на терористичната формация „ Хамас “ над Израел. Тримата организираха среща в резиденция „ Евксиноград “, на която разискаха опциите за транспортна, енергийна и цифрова сигурност на района.

На срещата присъстваше и заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас. Той изрази увереност, че до края на годината България и Румъния ще получат опция да се причислят към Шенген. Схинас разяснява още, че на 8 ноември ще бъдат обявяени проектите за разширение на Европейския съюз и възможното присъединение на страните от Западните Балкани, Украйна и Молдова.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис дефинира протичащото се в Израел като кръвопролитие, което би трябвало да завърши допустимо най-скоро. По тематиката на тристранната среща разяснява, че Гърция има упоритост да бъде с водеща енергийна воля на Балканите, както и да се включи в износа на украинско зърно към африканските страни.

Румънският министър председател Йон-Марчел Чолаку акцентира значимостта на построяването на нов мост над река Дунав сред Русе и Гюргево. Той засегна и тематиката за присъединение на Румъния и България към Шенген, като посочи, че в случай че Австрия и Нидерландия още веднъж наложат несъгласие, Румъния сигурно ще потърси правата си пред европейския съд.

Заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас също разяснява тематиката за Шенген и посочи, че присъединението на България и Румъния ще увеличи груповата сигурност.

Схинас разяснява още, че Украйна и Молдова са посочили огромен прогрес и са на път да станат пълноправни членове на европейското семейство. На 8 ноември Европейската комисия ще показа пакета за присъединение на тези две страни и на страните от Западните Балкани.

БУЛФОТО
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР