Премиерите на България и Гърция Николай Денков и Кириакос Мицотакис

...
Премиерите на България и Гърция Николай Денков и Кириакос Мицотакис
Коментари Харесай

Денков на панаира в Солун: Опитахме се да покажем лицето на България с високите технологии

Премиерите на България и Гърция Николай Денков и Кириакос Мицотакис закриват 87-ия Солунски интернационален търговски панаир, на който България беше почетна страна-гост. Над 60 компании от страната демонстрираха високотехнологичното лице на България.

" Опитахме се да покажем новото лице на България с високите технологии. Подготовката беше доста напрегната и за малко време. Сега като виждам всички тези щандове, които показват чудесни компании, всичко си е коствало като старания. Имало е повече от 1000 бизнес срещи сред компании. Това е доста добра основа и за диалозите, които предстоят сред държавните управления на Гърция и България. Всичко си е коствало и България наподобява по актуален, забавен и атрактивен метод за нашите съседи ", акцентира Денков.

Премиерът съобщи още, че следва тристранна среща с Гърция и Румъния, в която главен акцент ще бъде построяването на коридорите север-юг сред трите страни.

__________________________________________________________________________________________________

Ето такива високи технологии показват българските компании на панаира. Машини като тази са най-иновативните разработки, с които разполагаме.

Станимир Начев, създател на компания за дронове: " Тя е предопределена за лазерно сканиране на огромни обекти. Определено това събитие даде огромни благоприятни условия на българския бизнес да се допре до опциите за съдействие с гръцки компании. "

Сред фирмите тук са иноватори, които създават наносателити, карго дронове и слънчеви паркове.

Антония Узунова, компания за слънчеви паркове и панели: " Имахме тук една станция за зареждане на коли. И тя беше много атрактивна и бяха много шокирани, че една българска компания съставлява и нещо сходно. "

Тренажорът на една от най-големите български компании за интернационален превоз сграбчи вниманието на децата на панаира.

Персиана Игнатова, компания за интернационален превоз: " Постоянно има деца при нас, защото притегля внимание. И с гръцкия бизнес - да. Трябва да има повече такива конгреси, и то в чужбина, с цел да се притеглят непознати вложители в България. "

Сред фирмите на панаира са и такива, които ще реализират първите карго транспорти с дронове и възможни строители на новите кораби на гръцката брегова защита.

Владислав Караденчев, корабостроителна компания: " Населението, по този начин да се каже, на Гърция, които бяха тук, действително се срещнаха, че има българска компания, която строи кораби. "

Радослав Петров, компания за софтуерни решения: " Може би целевата група на панаира не е тъкмо тази, с която искахме да се срещнем, само че въпреки всичко е един нов пазар, на който можем да се покажем. "

Стокооборотът сред България и Гърция е близо 6 милиарда евро, а гръцките вложения у нас са 3 милиарда евро.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР