Премиерите на 16-те германски провинции трябва да проведат днес нови

...
Премиерите на 16-те германски провинции трябва да проведат днес нови
Коментари Харесай

Германските провинции искат по-строги мерки срещу Ковид

Премиерите на 16-те немски провинции би трябвало да проведат през днешния ден нови диалози с федералното държавно управление в миг, когато се усилват апелите за налагане на строги ограничения, с цел да се облекчи натискът върху лечебните заведения при сегашната четвърта вълна на ковид, съобщи ДПА.

В телефонната конференция ще вземат участие и.д. канцлерът Ангела Меркел и бъдещият началник на държавното управление Олаф Шолц, който се чака да заеме поста по-късно този месец.

Премиерът на Северен Рейн-Вестфалия Хендрик Вюст сподели през вчерашния ден, че ще бъдат разисквани широкообхватни ограничавания за контактите на неимунизираните против КОВИД-19, както и наложителна имунизация за всички - концепция, подкрепяна от Шолц.

Властите към този момент приготвят проекти за наложителна имунизация за здравните чиновници и работещите в обществени заведения. Възможно е и в допълнение стягане на рестриктивните мерки за неимунизираните във връзка с достъпа им до публични места и събития и ограничение на броя на присъстващите на всеобщи прояви като футболни мачове.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР