ПремиерътНиколай Денковкоментира темата с недоверието. Той заяви, че няма особени

...
ПремиерътНиколай Денковкоментира темата с недоверието. Той заяви, че няма особени
Коментари Харесай

Премиерът: Не знам какви поводи съм дал някой да мисли, че ще действам в подкрепа на Путин

Премиерът Николай Денков разяснява тематиката с недоверието. Той съобщи, че няма " особени терзания " за самото гласоподаване, защото наличието на вота е " празно " и не чака проблеми с гласуването.

По отношение на съвещанието на Съвета по сигурност да се включат повече хора, в това число ръководителите на парламентарните групи, поискали отпадане на дерогацията. " И аз желая дерогацията да падне, само че като министър председател първи приоритет е пазара на горива да е постоянен. С настояването за отпадане на дерогацията за 3 дни се основават опасности ", счита той, съобщи Дарик.

" Не знам какви мотиви съм дал някой да мисли, че ще работя в поддръжка на Путин. Това е много неуместно. Действително диалога какви средства отиват в съветския бюджет е сериозен и значим. Начинът, по който може да се реши, е да се изтеглят оптимално доста средства към бюджета, както и прекосяване към неруски петрол ", отговори министър председателят на ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски по отношение на това какво ще се случи в случай че не се одобри отпадане на дерогацията.

" Ние самите съкратихме интервала за прекосяване на неруски петрол, само че искахме това да стане поетапно, с цел да няма разтърсвания на българския пазар ", уточни Денков.

На въпрос по какъв начин пояснява отхвърли на водача на ГЕРБ Бойко Борисов да участва на съвещанието, министър председателят съобщи, че го приема отхвърли обикновено и че двамата към този момент са разговаряли по доста тематики.

По думите му финансовият министър да беседва да се изчистят разликите, с цел да може да е допустим и за ГЕРБ, защото държавното управление разчитат на тяхната поддръжка . Според Денков, методът на Василев е по-различен за политиките, които би трябвало да се осъществят. Това е едно разминаване в метода и философията, съобщи той.

Денков отговори и на изявленията на Борисов, че Кирил Петков е изискал поддръжка за Васил Терзиев , другояче държавното управление ще падне. " В този смисъл ние сме по-близки с ГЕРБ, в сравнение с сме с Ваня Григорова. Поради тази причина споделих на кмета на София да не затварят тази опция, тъй като ние в предишното Народно събрание направихме това и стигнахме до нови избори ", уточни Денков.

" Ти като кажеш, че с този не мога, ти губиш позиции по отношение на останалите ", съобщи Денков и уточни, че те са минали през този път.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР