Премиерата на новия филм Стажантът на фестивала в Кан е

...
Премиерата на новия филм Стажантът на фестивала в Кан е
Коментари Харесай

Рой Кон: Мистериозният американски адвокат, помогнал на Тръмп да дойде на власт

Премиерата на новия филм " Стажантът " на фестивала в Кан е взор към културния живот след гибелта на спорния адвокат Рой Кон, който е бил наставник на Доналд Тръмп при започване на кариерата му и го е научил да " нападна, контраатакува и в никакъв случай да не се извинява ".

(Във видеото може да научите повече за: Започна наказателният развой против Доналд Тръмп)

The Apprentice, един от най-известните филми в състезанието в Кан, заимства заглавието на риалити шоуто на Доналд Тръмп и го обръща с главата надолу. Тук " стажантът "  е самият Тръмп (Себастиан Стан) като млад предприемач, който е обучаван в методите на власт и въздействие от безскрупулния юрист Рой Кон. Джереми Стронг - амбициозният, невъзмутим Кендъл Рой в " Наследство " - играе ментора, само че Кендъл би изглеждал като добре възпитано коте до същинския Рой Кон.

Сега Кон е прочут най-много с уроците, които дава на Тръмп, само че и преди този момент е бил изключителна фигура, която се е движела из американската политика и просвета. За да отбележим най-яркото му двуличие, Кон е педераст, който преследва други хомосексуалисти от държавните им работни места по време на по този начин наречената " лавандулова опасност " през 50-те години на предишния век. През целия си живот той тормози хората и се пробва да преиначава обстоятелствата. Умира от СПИН през 1986 година, като обществено упорства, че има рак на черния дроб, и отхвърля до дъно, че е педераст, макар че води любовниците си на обществени събития.

В културно отношение той е гневен, застрашителен воин в " Ангели в Америка " на Тони Кушнер и в неотдавнашния минисериал " Пътници ". Той даже е ентусиазъм за неприятния юрист на господин Бърнс в " Семейство Симпсън ". Списание Esquire отразява преобладаващото публично мнение, като отбелязва, че Кон " галопира през втората половина на ХХ век като озлобен Форест Гъмп ".

tRump must miss Cohn immensely. Let’s help him rejoin Roy soon. Prison is a good start. The food and other inmates will help in arranging the reunion.
— Kepano Kolohe (@alala55)
Томас Маллон, който е създател на романа " Спътници " от 2006 година, послужил за основа на сериала, споделя пред Би Би Си: " Една от изненадите - която не беше явна, когато започвах романа преди 20 години - е, че Кон ще има вампирски живот след гибелта си, даже и надалеч оттатък нещо като " Ангели в Америка ".

И несъмнено, той дължи това на Тръмп.

" Кон в действителност продължава да се връща от мъртвите Доколкото той персонално е повлиял на мисленето и държанието на Тръмп, човек осъзнава, че Кон е оказвал въздействие върху републиката, въпреки и с спирания, в продължение на 70 години " - проницателно наблюдаване, което прави " Стажантът " още по-актуален " , споделя Маллон.

В някои връзки Кон е бил талантлив. Едва навършва 20 години, когато като помощник-прокурор през 1951 година оказва помощ за осъждането и изтезанието на Юлиус и Етел Розенберг като руски шпиони и признава, че е употребявал противозаконни диалози по таен канал със съдията, с цел да получи смъртна присъда. Скоро по-късно става прочут като основен консултант на комисията на сенатор Джоузеф Маккарти, която търси комунисти и хипотетични комунисти в държавното управление.

През 70-те и 80-те години на ХХ век в Ню Йорк той се забавлява в нощния клуб " Студио 54 ", където се употребяват наркотици, и има въздействие като другар на известни и авторитетни персони, измежду които Барбара Уолтърс, Анди Уорхол и Роналд и Нанси Рейгън. Като юрист съставлява клиенти от мафиотски босове до Тръмп, а седмици преди гибелта си е лишен от адвокатски права, тъй като наред с други нарушавания е измамил и други клиенти.

Съюзът му с Тръмп стартира при започване на 70-те години на предишния век, когато американското държавно управление съди Тръмп и татко му за дискриминация на чернокожи наематели в ръководените от тях жилища.

Véritable plongée dans les arcanes de l’empire américain et des 70’s à New York, le film de Ali Abbasi THE APPRENTICE retrace l’ascension vers le pouvoir du jeune Donald Trump grâce à un pacte faustien avec l’avocat conservateur et entremetteur politique Roy Cohn. Excellent film.…
— Stephane Celerier (@stephanecel)
Кон кара Тръмп да подаде контраиск против Министерството на правораздаването. Делото е уредено и слага началото на правосъден модел, който оказва помощ за определянето на кариерата на Тръмп в бизнеса, а по-късно и в политиката. Статия във " Вашингтон пост " за въздействието на Кон, оповестена по време на президентската акция през 2016 година, е със заглавие " Човекът, който сподели на Доналд Тръмп по какъв начин да се възползва от властта и да всява боязън " и обобщава урока му като " елементарна формула: атакувай, контраатакувай и в никакъв случай не се извинявай " . Кон е бил и специалист в медийната операция.

Историческият Кон е показан в документалния филм от 2019 година " Къде е моят Рой Кон? " Въпреки че не е фокусиран върху Тръмп, филмът взема заглавието си от един от неговите към този момент известни мнения. Когато основният прокурор Джеф Сешънс си направи самоотвод от следствието на съветската интервенция в изборите през 2016 година - решение, което Тръмп възприе като нелоялно - той, както се оповестява, попита в гнева си: " Къде е моят Рой Кон? "

Въпросът на Тръмп, който затвърждава културното наличие на Кон, се трансформира в крайъгълен камък в последните публикации за правния му екип, защото той е изправен пред първия си углавен развой в Ню Йорк.

Документалният филм включва доста архивни клипове на Кон през 50-те години на предишния век и по-късно. Със смразяващо успокоение той се хвали в телевизионно токшоу през 70-те години на ХХ в., че правните му клиенти купуват това, което той назовава " стойност на плашилото " , тъй като съперниците му знаят, че " ще последват всевъзможни ужасни последици " , в случай че не се подчинят.

Въпреки това Кон на процедура е липсващ от публичното схващане до " Ангели в Америка " през 1991 година Един от вдъхновяващите избори на Кушнер в неговата визионерска пиеса е да изобрази Кон на смъртния му одър, аватар на лицемерието от епохата на Рейгън.

Ал Пачино прави едно от най-хубавите си и недооценени осъществявания в минисериала на Майк Никълс " Ангели " като Кон, изпълнен с убеждения, предан на личните си неистини, само че с нотка възторг, който крещи на лекаря, който му слага диагноза СПИН: " Ще те унищожа " . Този Кон упорства, както и в живота си, че не е педераст, макар че е спал с мъже, тъй като е бил авторитетен и, както споделя той, " хомосексуалистите са мъже, които нямат никакво въздействие ". Той се сблъсква с призрака на Етел Розенберг (Мерил Стрийп) и злорадства за нейната екзекуция: " Заслужаваше си го ".  

Сериалът " Пътници " уголемява ролята на Кон спрямо тази в романа, само че той остава рискова фигура в орбитата на основните герои (Мат Бомър и Джонатан Бейли) - влюбени, които са затворени във Вашингтон през 50-те години на предишния век. Опитвайки се да получи особено отношение за Дейвид Шийн, мъж, по който е влюбен и който е бил свикан в армията, измисленият Кон (Уил Брил) е гневен и сияен. Той заплашва военачалник от американската войска очи в очи, като споделя: " Склонен съм да получавам това, което желая, постоянно за сметка на тези, които се пробват да ми попречат да получа това, което желая. " В реалност някаква версия на тези закани кара армията да проверява Маккарти и Кон и да накара Кон да напусне Вашингтон.

Въпреки че е унищожителен, Кон се поддава и на комедийни и сатирични изявления. В третия сезон на сериала " Добрата борба " Майкъл Шийн играе Роланд Блум, персонаж, отчасти основан на Кон - натруфен, излъган юрист с нюйоркски акцент. В епизод от 2019 година, озаглавен " Вдъхновеният от Рой Кон ", Блум смуче фентанилова близалка и показва своя фотография с същинския Кон и Роджър Стоун, различен последовател на Кон и по-късно консултант на Тръмп.

" Той ни научи, че в добре изказаната неистина може да има хубост " , споделя Блум на млад юрист, работещ по учебник.

Епизодът включва даже занимателна анимация с танцуващия в дискотека Кон и карикатурен Тръмп. " Защитаваше младия Тръмп и го научи на всичко, което знаеше " , гласи песента, и " кой има потребност от истината, когато печели ".

“[Barr] today saying that he thought spying on a political campaign occurred in the investigations into Russian interference... We've been asking on this show if Barr is Donald Trump's Roy Cohn, today it became clear that he is much more like his Devin Nunes " -
— Deadline White House (@DeadlineWH)
Съюзниците на Тръмп имат друго мнение за характера и тактиката на Кон, макар че името му рядко се загатва. Изключение прави някогашният консултант на Тръмп Стив Банън, който написа увод към преиздадената през 2023 година биография на Николас декор Хофман от 1988 година " Гражданинът Кон ". В предговора, отдаден колкото на Тръмп, толкоз и на хипотетичния му обект, Банън написа, че Кон е " една от най-необикновените, демонизирани и неразбрани фигури в политиката на XX век ".

След това той показва обвиняванията против Тръмп, като споделя, че " президентът Тръмп отвръща на удара ", тъкмо както допуска, че би направил Кон. " Чудно ли е, че президентът Тръмп пита " Къде е моят Рой Кон? " написа Банън.

Гейбриъл Шърман, който написа сюжета на " Чиракът ", споделя в бележките за пресата към кино лентата, че е желал да отличи драматизирания от него Кон от предходните му облици.

" Преди този филм обликът на Рой в всеобщата просвета беше на този разгорещен, по-голям от живота гръмък безсрамник, а Рой, който желаех да напиша, отразяваше по-скоро версията, която бях създал от диалози с хора, които го познаваха, и която беше доста по-тиха и заплашителна " , споделя Шърман.

Тази интерпретация се удостоверява от някои от архивните фрагменти в " Къде е моят Рой Кон? " и в документалния филм от 2020 година " Хулиганът ". Страхливец. Жертва: Историята на Рой Кон, режисиран от Айви Мееропол, внучка на Розенбергови. Студената въздържаност на същинския Кон, най-малко в общественото пространство, го прави да наподобява доста по-зловещ.

Bitch, OF COURSE Cohen was a crook — that’s why lifelong criminal sociopath Trump hired him.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР