Премиерата на документалния филм на Елена Йончева за оградата по

...
Премиерата на документалния филм на Елена Йончева за оградата по
Коментари Харесай

Политическо противопоставяне на премиерата на филма на Елена Йончева за оградата по границата

Премиерата на документалния филм на Елена Йончева за оградата по българо-турската граница стана мотив за опълчване сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. На прожекцията изненадващо пристигнаха ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът Валери Симеонов . Пред Цветанов водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова настоя да бъде даден отговор кой ще носи политическата отговорност за проблемите с оградата. 
20-минутният филм на представителя на групата на Българска социалистическа партия Елена Йончева демонстрира по какъв начин преградното оборудване по границата с Турция може да бъде преодоляно със сгъваема стълба от бежанците: Смятам, че изнесените обстоятелства са в полза на сигурността на България, сподели Йончева след прожекцията.  Тя разгласи и гражданска платформа за сигнали против корупцията.
Цветан Цветанов съобщи, че бежанският поток през границата ни е намалял и че информацията във кино лентата е известна на службите. Цветанов увери, че филмът ще бъде възложен на способените органи, както и на премиера Борисов.  Лидерът на групата на ГЕРБ разгласи, че е пристигнал и с цел да връчи на Корнелия Нинова досието с подписите, които ГЕРБ стартира да групирам за конституционни промени, които да разрешат да отпадне отминалостта за следствие на закононарушения, свързани с приватизацонни покупко-продажби: Госпожо Нинова, ето това е за конституционните промени, които са свързани с приватизацията.
На собствен ред обаче Корнелия Нинова съобщи: Всичко, което се отнася до тази тема  - приватизация, от на следващия ден нататък. Днес няма да им разреша да опорочат всичко, което Елена направи през последния месец. По-скоро трябваше тук, вместо да излезе и да размахва папки, да каже кой ще поеме отговорност  - политическа, за това, което видяхте. Кой ще си подаде оставката?След като Цветанов продължи да слага въпроса за приватизацията, водачът на Българска социалистическа партия сподели:  Смелият Бойко Борисов ще поеме ли отговорност за това, което видяхме. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР