Премиерът Зоран Заев е на официално посещение в Република Хърватия,

...
Премиерът Зоран Заев е на официално посещение в Република Хърватия,
Коментари Харесай

Заев: Вярваме, че Хърватия първа ще подпише членството на Македония в НАТО

Премиерът Зоран Заев е на публично посещаване в Република Хърватия, която стартира със среща с сътрудника му хърватският министър председател Андрей Пленкович, след което последва среща на равнище държавни делегации и изяви на двамата министър председатели.
Заев изрази голяма признателност към жителите на Република Хърватия,към неговия сътрудник и другар, министър-председателят Андрей Пленкович и към държавното управление за откровената, непрекъсната и мощна поддръжка за жителите на Република Македония в консолидираното към Европейски Съюз и НАТО. Той акцентира смисъла на поддръжката на другарска Хърватия в Съвета на Европейски Съюз, както и в интеграцията на НАТО и го прикани да продължи в бъдеще.
" В Македония бяха взети значими решения. Считам, че до края на януари Народното събрание ще поддържа Договора с Гърция, последван от поддръжката на Договора от Гърция и от протокола за участието на Македония в НАТО. Вярваме, че Хърватия ще бъде една от първите страни, които ще подпишат протокола за участие на Македония в НАТО. И че Македония ще бъде 30-ата държава-членка. Имаме контракт и с България. Правим промени в правосъдната система, медиите, обществената администрация, битката с престъпността и корупцията. Очакваме, че ще стартираме договаряния с Европейски Съюз през юни. Това посещаване в Хърватия е просто още едно мощно обръщение за огромно другарство сред двете страни ", сподели Заев, представен от БГНЕС.
Хърватският министър председател Пленкович поддържа, като сподели той, смелите политики на премиера Заев и държавното управление, които най-сетне отварят път към заслужените Европейски Съюз и НАТО-интеграции и разгласи цялостна поддръжка от Хърватия в тези процеси. Той сподели, че Заев и държавното управление през миналите месеци са взели редица смели решения, които ще се отблагодарят с публично участие в НАТО и с начало на договарянията с Европейски Съюз през юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР