Премиерът възложи на земеделския министър стоката, която не може да

...
Премиерът възложи на земеделския министър стоката, която не може да
Коментари Харесай

Борисов нареди непродадената българска стока да се изкупи от МЗ и даде на социално слабите

Премиерът разпореди на земеделския министър стоката, която не може да се продаде поради затворените борси, вместо да се скапе, да изкупи и раздаде на обществено слаби хора.

" Да не остане артикул, който да го е пипал индивидът с ръка, да е работил и да остане неплатен. Със Сачева се чувате, с кметовете, един звук, пет тона домати, изкупуваме даваме на обществените служащи да ги раздадат по празниците на хората. Само наше произвеждане ", заръча още Борисов на министър Десислава Танева.

Той насочи още една рекомендация: " Затова в този момент по най-бързия метод, вместо да се конфронтирате с веригите, бързо да създадат щандове за нашите зеленчуци за свежата продукция. Да може хората по реда, който сме оказали в магазинната мрежа, да отидат и да си купуват ".

Както е известно, със заповед на здравния министър от 12 април се прекратява работата на всички кооперативни пазари и цветни тържища. Те ще отворят в понеделник и ще работят до сряда. Забраната ще бъде възобновена на 16 април до второ разпореждане.

Причината за въведената възбрана е, че броят на посетителите по пазарите в последните дни е повишен в пъти и обезпечаването на нужното дистанции и ред не могат да се подсигуряват, даже и със основаните пропускателни пунктове и еднопосочност на придвижването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР