Премиерът в оставка Николай Денков сезира Даниела Талева за евентуално

...
Премиерът в оставка Николай Денков сезира Даниела Талева за евентуално
Коментари Харесай

След сигнала на Денков до Талева: Как замесените имена коментираха казуса с главния секретар на МВР

Премиерът в оставка Николай Денков сезира Даниела Талева за вероятно осъществено закононарушение от и.ф. обвинител номер едно Борислав Сарафов. В подозренията, разказани до специфичния прокурор, се приказва за възможен напън върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Самият той преди дни подаде оставка, след което я отдръпна и съобщи, че била подадена под напън, съобщи.



Пред Денков Коцев обяснил, че натискът му е оказан на 3 април на среща със Сарафов, градския прокурор на София Илиана Кирилова, заместника ѝ Христо Кръстев, както и с ръководителя на Антикорупционната комисия Антон Славчев. На срещата Коцев твърди, че е бил застрашен, че в противоположен случай ще бъде упрекнат в тежко закононарушение и арестуван под стража. В дните по-късно в общественото пространство изтекоха фотоси, на които се вижда сниман Коцев с татко и наследник, посочени за участници в канали за контрабанда.

NOVA потърси всички упоменати лица в сигнала на Денков. Първо от Върховния касационен съд обявиха, че подобен сигнал при тях е получен. Предстои да се реши дали ще бъде препратен на прокурор Талева. От кабинета на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов към този момент няма формален коментар. В сигнала си Денков декларира, че натискът бил с присъединяване на градския прокурор на София Илиана Кирилова. Тя не беше открита за коментар.

На срещата съгласно Коцев участвал и заместител градският прокурор Христо Кръстев, който пред NOVA съобщи: „ Присъствал съм на среща. Но изказванията в сигнала на министър-председателя следва да се откриват не в медиите, а по законовия ред и от способния орган ”.



На срещата бил и ръководителят на Антикорупционната комисия Антон Славчев, се твърди в сигнала. В коментар за NOVA той съобщи, че не е оказал напън върху основния секретар на Министерство на вътрешните работи и не е бил очевидец някой да му е оказвал напън.



Потърсихме за коментар и самия Живко Коцев. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи обясниха, че той е в болничен.

Междувременно край Министерството на вътрешните работи се организира митинг на гражданско придвижване БОЕЦ. Недоволните желаят оставката на Калин Стоянов, който е номиниран за длъжностен вътрешен министър.

Служители на Министерство на вътрешните работи също излязоха на безмълвен митинг, с цел да изразят поддръжката си към Стоянов. Те избират той да резервира поста си. Самият министър слезе при хората, като съобщи, че няма да разреши да му се оказва напън.

„ Искам да знаят – до момента в който аз съм министър, няма да разреша, който и да било, да ми подрежда кой, къде и на какъв пост да бъде поставян избран човек ”, уточни Стоянов.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР