Премиерът в оставка Николай Денков призова ГЕРБ да се върнат

...
Премиерът в оставка Николай Денков призова ГЕРБ да се върнат
Коментари Харесай

Денков призова ГЕРБ да продължат с преговорите

Премиерът в оставка Николай Денков прикани ГЕРБ да се върнат на масата на договарянията и да изпълнят поетия ангажимент преди 9 месеца, с цел да има постоянен кабинет.

Денков направи изключително послание по Българската национална телевизия, откакто пет часа по-рано Мария Габриел съобщи, че отдръпва кандидатурата си за поста министър-председател. Габриел и договарящият екип от ГЕРБ споделиха, че диалозите са се провалили поради неспирните претенции на ПП-ДБ за власт и постове.

" Преди 9 месеца се разбрахме с ГЕРБ - СДС, че е значимо да има държавно управление. Тогава се разбрахме за период от 18 месеца, като се сменим с Мария Габриел след деветия месец. Ако няма общо договаряне за промяна на министри, се сменяме единствено аз и Мария Габриел. Аз спазих своето заричане и подадох оставка. Явно няма общо мнение за промяна на министри. Това значи, че би трябвало да се сменим единствено с Мария Габриел - това договорихме. Обръщам се към ГЕРБ и ги приканвам да спазим догововорката, да подпишем съглашението за промени, като се ротираме с Мария Габриел. Колеги от ГЕРБ - СДС, ваше е решението дали ще хвърлим страната в безпорядък или ще спазим сделката от преди 9 месеца ", добави премиерът Николай Денков.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР