Премиерът в оставка Николай Денков благодари на всички министри по

...
Премиерът в оставка Николай Денков благодари на всички министри по
Коментари Харесай

Денков гарантира: Правим плавен преход към следващото правителство

Премиерът в оставка Николай Денков благодари на всички министри по време на последното съвещание на Министерския съвет, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Благодаря и на техните екипи, че в този ексклузивен десети месец съумяха да запазят  темпото и да вземем тези значими решения, от които имат потребност жителите и бизнесът ", добави още той.

Той направи доклад на свършеното досега от държавното управление. Според него през последния месец страната е траяла да работи обикновено макар комплицираната предизборна политическа конюнктура.

Денков изброи най-важните действия на кабинета в " този ексклузивен месец ":

" Вече пътуваме свободно по въздух и вода в шенгенското пространство. При политическа стабилизация ще има решение и за сухопътните граници в Шенген до края на годината. Новият план на закона за правосъдната власт към този момент е на публично разискване. Благодаря на екипа на Министерство на правораздаването. Без този закон конституционните промени не могат да доведат до същинска промяна в правосъдната власт. Пациентите към този момент могат да получат гратис лекарството на най-ниската цена на всяка една от 50-е групи за сърдечно-съдови болести. Останалите лекарства се доплащат доста по-малко, в сравнение с до момента. Министерство на районното развиване и благоустройството подписа 642 съглашение с 162 общини за планиране, строителство, главен ремонт и реорганизация на общински обекти на обща стойност над 1,7 милиарда лева ", сподели министър-председателят в оставка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР