Премиерът в оставка на Чехия Андрей Бабиш отрече да е

...
Премиерът в оставка на Чехия Андрей Бабиш отрече да е
Коментари Харесай

Бабиш: Не съм пращал документи на Бойко Борисов

Премиерът в оставка на Чехия Андрей Бабиш отхвърли да е пращал документи на сътрудника си Бойко Борисов, оповестява Чешката пресагентура. По нейни данни Бабиш е събрал през днешния ден жуналисти, с цел да коментира  вчерашното изявление на Бойко Борисов и да отговори на въпроси по отношение на продажбата на ЧЕЗ, съобщи Блиц.

Чешката пресагентура се базира на информация от Ройтерс, съгласно която в изказването си от през вчерашния ден Бойко Борисов е загатнал, че е разговарял по телефона с Бабиш и е получил от него документи. Именно съгласно тези документи в договорката била ангажирана съветско - грузинска компания със седалище в офшорна зона, както съветска и българска банка.

Точните думи на Борисов от през вчерашния ден са: " Като разгледах това, което министър председателят на Чехия ми е изпратил - в този момент, сега, в който го получих, пристигнах да го засекретим преди да го покажем на хората, тъй като има банкова информация, и виждам руско-грузински офшорки, съветски банки, български и то от тези, които и преди по някаква причина са имали проблеми. Тъй като законът за банките е доста непоколебим, ще им спестя имената за пред медиите – другояче парламентаристите могат да отидат да се срещнат с тях "  

" Премиерът Бойко Борисов ме осведоми, че има проблеми с тази компания и със договорката, а аз му обяснявах по какъв начин тази договорка протича от страна на Чехия. От самото начало тази продажба не ни хареса. С посредничеството на Министерство на финансите на Чехия, обаче, бяхме няколко пъти уверени, че въпросната компания Инерком е изцяло транспарантна. Заради това и бе утвърдена продажбата на ЧЕЗ ", добави Бабиш.

Той разкри още, че на няколко пъти е получил и увещание от страна на ЧЕЗ за прозрачността на договорката с българската компания. Според чешкия министър председател в оставка би трябвало въпреки всичко министерство на финансите на Чехия да изиска от борда на шефовете на ЧЕЗ още информация от позиция на сегашната обстановка. Бабиш отхвърли коментар на въпроса дали има доверие на генералния шеф на ЧЕЗ Даниел Бенеш. Отново изрече мнение, че би трябвало да се провежда отбор от специалисти, които да прокоментират с управлението на ЧЕЗ вероятно делене на компанията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР