Премиерът в оставка Кирил Петков ще има пост в проектокабинета,

...
Премиерът в оставка Кирил Петков ще има пост в проектокабинета,
Коментари Харесай

Кирил Петков ще е част от проектокабинета

Премиерът в оставка Кирил Петков ще има пост в проектокабинета, на който се чака министър-председател да бъде сегашният министър на финансите Асен Василев. Това сподели вицепремиерът след Комисията по бюджет и финанси през днешния ден.

От думите му стана ясно, че не престават диалозите с разнообразни депутати, само че не са събрани нужните 121 гласа . " Честно казано не престават диалози сред парламентарната група и депутати и би трябвало да се чуят отзиви, само че няма значителен прогрес ", разясни той.

" Ние сме длъжни да пробваме до дъно. Всеки един народен представител има глава на раменете, съвест и би трябвало да реши дали поддържа програмата ни с ясни периоди, задължения и заложена правосъдна промяна за решение на проблемите на България ", посочи Василев. По думите му точно по тези тематики са диалозите.

С Българска социалистическа партия, Демократична България и самостоятелните депутати от " ИТН " към този момент е контрактувано, че когато има 121 депутати - ще се разиска систематичен състав на кабинет.

В момента тече Национален съвет на Българска социалистическа партия, на който би трябвало да се вземе публично решение за това дали социалистите ще вземат участие и в този кабинет.
 Пленумът на Българска социалистическа партия сред ще го бъде и няма да го бъде кабинета
Пленумът на Българска социалистическа партия сред ще го бъде и няма да го бъде кабинета " Василев "

Повечето Народно събрание на столетницата отказат да разясняват преди съвещанието

Припомняме, че на следващия ден изтича срокът, който съгласно Конституцията, " Продължаваме промяната " би трябвало да върнат на президента мандата, изпълнен или не. При първия сюжет това значи Асен Василев да върне директория с имена на министри, които да бъдат гласувани идната седмица в Народното събрание.

Само преди час министър председателят в оставка Кирил Петков също призна, че болшинство не е събрано и диалозите с депутатите не престават, в това число и с тези от " ИТН ".
 Петков: Продължаваме да убеждаваме депутати
Петков: Продължаваме да убеждаваме депутати

Много се надявам парламентарните групи да влязат в подобен диалог
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР