Премиерът в оставка Кирил Петков и министърът на енергетиката в

...
Премиерът в оставка Кирил Петков и министърът на енергетиката в
Коментари Харесай

Процедурен спор - НС радиоточка ли е или чете секретни документи?

Премиерът в оставка Кирил Петков и министърът на енергетиката в оставка Александър Николов пристигнаха в пленарната зала по гледище на парламентарната група на ГЕРБ/СДС.

Малко по-късно се развихри и скандал поради тайните към доставките на газ за България, защото при започване на съвещанието ръководителят Мирослав Иванов разгласи, че са постъпили секретни документи по тематиката. Започна спор дали поради това съвещанието на Народното събрание би трябвало да се закрие. Срещу закрито съвещание се разгласи опозицията. Секретно деловодство се намирало в Партийния дом и нямало по какъв начин по време на пленарно съвещание депутатите да отидат и да се срещнат с тях.

Десислава Атанасова не е съгласна, че българските жители не би трябвало да знаят истината за доставките на газа. ГЕРБ желаеха отсрочване на чуването, до момента в който депутатите не се срещнат със секретните документи. Делян Добрев с подели, че не желае да чува нищо секретно, а единствено истината, а тя е, че газът е поскъпнал и доставки може и да няма.

Според Настимир Ананиев от Политическа партия ГЕРБ желали единствено политическо говорене и сочене с пръст. Той предложи да се отсрочи чуването с една седмица.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов счита, че от ден на ден се обезсмислял Народното събрание. Той се притеснява, че някой се пробва да скрие икономическата злополука, към която е тръгнала страната ни.

Да не изкривяваме обстоятелствата, настоя Мирослав Иванов. Станислав Балабанов от Има Такъв Народ също настоя за намерено съвещание , на което Йордан Цонев от Движение за права и свободи му изясни, че не е на тази позиция да дава ум. Тъй като Настимир Ананиев го репликира от зала, Цонев се ядоса още повече и съпостави включванията му като от радиоточка.

Десислава Атанасова предложи в този момент да се организира открита част и другата седмица разискванията да продължат на закрито съвещание.

Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия се ядоса, че 40 минути депутатите спорят по процедурата. Той уточни, че във всеки контракт има комерсиална загадка. Социалистът настоя да се стартира с чуването. Не разбирам за какво се опитваме да се вършим на забавни, попита той депутатите.

Рамадан Аталай му изясни за какво се бави процедурата. Според него министър председателят и министърът нямали самообладание да споделят пред депутатите за доставките на газ. Затова съвещанието трябвало да е намерено. Няма нищо скрито, което да не може да се каже от тук, господин министър председател, в случай че има нещо скрито, не ни го казвайте, прикани Аталай.

След разногласията, траяли над час съвещанието бе закрито .

Иначе съвещанието на Народното събрание за цените на горивата у нас стартира с декларация на " Възраждане " стартира съвещанието на Народното събрание за цените на горивата у нас.

Самият пленарен ден стартира с декларация на " Възраждане " и изявление на Искра Михайлова по тематиката за цените на горивата. Българският министър председател реши да си играе на геополитика, считат от " Възраждане ", глобите против Русия били недомислени. Тя упрекна, че властта е спряла връзките с Русия, само че тръгнала да се договаря за газ със Съединени американски щати. Изгонили сме и 70 дипломати, правейки се на по-католици от папата, съгласно Михайлова. Политическите желания би трябвало да останат на назад във времето щом се отнася до благосъстоянието на българите, съгласно Възраждане.

Можете ли да погледнете на ситуацията трезво, попита тя депутатите от ръководещите. Алтернативните горива са по-скъпи от съветското гориво, по думите на Михайлова. В действителната политика няма място за хлапашки импровизации, предизвести Искра Михалова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР