Премиерът в оставка Кирил Петков даде нарочен брифинг в Министерски

...
Премиерът в оставка Кирил Петков даде нарочен брифинг в Министерски
Коментари Харесай

Теменужка Петкова обвини Кирил Петков в лъжа за интерконектора България-Гърция


Премиерът в оставка Кирил Петков даде умишлен брифинг в Министерски съвет, отдаден на интерконектора Гърция-България. В рамките на този брифинг министър председателят в оставка излъга за следващ път, само че считам, че това към този момент не е вест за никого. Освен че излъга, той опроверга самичък себе си. Това съобщи на брифинг в Народното събрание Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по от ГЕРБ, някогашен министър на енергетиката.

„ Нали си спомняте датата 8-ми юли 2022 година? И едни хубави фотоси от завъртането на един кран, с който ужким беше обещано началото на междусистемната газова връзка Гърция-България. Оказа се, че това не е по този начин. Премиерът в оставка призна, че едвам в границите на днешния ден те са получили Акт 14. За да бъде въведен в употреба и да проработи един подобен план е належащо той да има Акт 15 и Акт 16. Кога ще стане това, никой не знае “, добави тя.

Петкова напомни, че според контракта и анекса, който са подписали по време на ръководството на ГЕРБ, планът е трябвало да е подготвен и въведен в комерсиална употреба на 31 декември 2021 година „ Ако Политическа партия ГЕРБ управляваше, това щеше да е реалност “, акцентира тя.

Според нея, министър председателят в оставка е опитал да прикрие „ личната си несръчност “ за това, че държавното управление му не е съумяло да осъществя плана, като е обвинил ГЕРБ за това. „ Кирил Петков няма никакъв принос за този план. Проектът стана вероятен само и единствено, с помощта на напъните персонално на премиера Борисов и ръководените от него държавно управление “, безапелационна е Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.

„ Петков си разреши да упрекна държавните управления на Политическа партия ГЕРБ за това, че не сме желали да осъществяваме и приключим този план, с цел да обслужваме нечии непознати ползи. Когато някой се пробва да приказва за обслужване на непознати ползи, хубаво е да си напомним кой подписа меморандума с Gemcorp “, уточни още тя.

По думите ѝ седемте танкера с полутечен природен газ няма да решат проблемите на България. „ Те нямат смелостта да излязат и да си признаят, че България е пред газова рецесия, че България е изправена пред доста сериозен проблем. Тези хора не съумяха да обезпечат доставките на природен газ за България. Никой не споделя с кого и на каква цена са се договорили за тези седем танкера. Те не са резервирали капцитет, т.е. нищо не са договорили. С неистина започнаха своето ръководство, с неистина и ще приключат “, добави Теменужка Петкова  Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 година Магистър по.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР