Премиерът в оставка Бойко Борисов с публикация във Facebook по

...
Премиерът в оставка Бойко Борисов с публикация във Facebook по
Коментари Харесай

Борисов: Горд съм, че България има все по-значим дял в общите европейски постижения

Премиерът в оставка Бойко Борисов с обява във Фейсбук по случай Деня на Европа и 76-ата годишнина от успеха над нацизма. В обществената мрежа той споделя, че е горделив, че България има все по-значим дял в общите европейски достижения. Уточнява и че през днешния ден сме длъжни да подхождаме с разсъдък и отговорност, с цел да подсигуряваме завети ни мир и да реализираме напредък.

„ Днес България споделя празничния Ден на Европа с всички наши другари от Европейския съюз, дружно с които продължаваме да развиваме и надграждаме концепцията за европейско обединяване, зародила се преди 71 години. Европейският съюз е най-хубавото място за живеене в света и съм горделив, че България има все по-значим дял в общите европейски достижения. В последните години положихме доста старания, с цел да бъде страната ни заслужен и деен член на Европейски Съюз. Наш дълг като част от Обединена Европа е да развиваме нейната мощ, учредена на мир, независимост и солидарност”, написа Борисов.
„ Именно с помощта на своята взаимност Европейският съюз е на път да изпрати в историята пандемията. Държавите членки си помогнахме, когато ни беше най-трудно. В началото на предходната година България съумя бързо да реорганизира производството си, тъй че да стартира да създава защитни средства, обезпечавайки своите потребности и предлагайки поддръжка на други страни. Тази година чакаме общо 14 милиона дози ваксини против COVID-19 – задоволителни, с цел да бъдат ваксинирани всички български жители. България ще получи милиарди левове по Плана за възобновяване и резистентност, които ще бъдат от огромна изгода за премахването на вредите от световната рецесия и развиването на страната ни”, прибавя още министър председателят в оставка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР