Премиерът Стефан Янев е готов да подкрепи партиен проект на

...
Премиерът Стефан Янев е готов да подкрепи партиен проект на
Коментари Харесай

Янев: Подкрепям партия на Кирил Петков

Премиерът Стефан Янев е подготвен да поддържа партиен план на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев, разкри служебният министър-председател.
„ Многократно съм казвал, че ръководството на здравната рецесия е в ръцете на здравните управляващи. Тя е в ръцете на здравният министър, епидемиологичният съвет и доцент Кунчев.
Решенията, които предстоят да бъдат взети, ще бъдат оптимално добре обосновани на база на наличната информация”, съобщи Стефан Янев.
„ В здравният съвет влизат разнообразни хора, които би трябвало да намерят баланс. Вероятно ще има и недоволни, това е неизбежно. Важно е обаче да се отговори на повече хора. Политическото решение ще вземе министърът на опазването на здравето. Той е най-близко до тематиката на казуса и има най-голямата експертиза по темата”, добави Янев.
Решението по какъв начин да продължим с ръководството на Коронавирус рецесията ще бъде взето през днешния ден или на следващия ден.
„ Бизнесът и стопанската система би трябвало да работят. Смятам, че всеки от нас е задоволително виновен, с цел да предприеме нужните ограничения и да се предпази”, сподели министър председателят.
„ Подготовката на лечебните заведения и техният потенциал беше коментиран в нашия проект. При нужда те ще имат опция да усилят потенциала си. Мерките са сложни ", уточни Янев.
„ Преди една седмица са наложени характерни ограничения за държавната администрация. Направено е плаващо работно време.
Най-големите администрации са в София и ние се опитваме да заобикаляме скупчването на тези хора в градския превоз и в постройките. Направено е плаващо работно време”, изясни министър председателят в отговор на въпросите на бизнеса, че ограниченията се ползват единствено при тях.
Той добави, че на доста обществени места, където се събират огромни групи от хора, ограниченията не се съблюдават. Именно това ще е повода за стягането на ограниченията, точно по тази линия, изясни Янев.
„ Има страни, които вкараха наложителната имунизация за избрани групи от обществото. Ние нямаме такова желание и не предвиждаме подобен вид ограничения. Ваксината е единственият рационален аргумент даден от науката. Дори и да не те защищити на 100% от болестта, то тя подсигурява, че ще бъде прекарано доста по-леко”, съобщи министър-председателят.
„ В лечебните заведения и обществените домове процентът на имунизираните чиновници е задоволително висок. Разбира се приказваме за релативност на смисъла на думата „ достатъчно”. Там има и случаи на хора, които не могат да се имунизират заради болест или други проблеми.
Създава се една среда на говорене и рецензия към другите. Нека да бъдем по-спокойни по тематиката и да търсим причините. Фактите са по-добри от емоциите”, сподели Янев.
Президентът ще реши, само че аз съм подготвен да продължа да извършвам ролята на длъжностен министър председател до идващите избори, сподели още Янев.
"Очевидно сме в непрекъсната политическа рецесия – рецесия на политическото водачество, на политическото посланичество. Има липса на връзка сред партиите и обществото.
Затова се появява потребността от нови политически субекти, които да запълнят тази ниша.
Разбира се, че бих подкрепил Кирил Петков и Асен Василев, в случай че решат да запълнят тази ниша с нов политически индивид, сподели Стефан Янев. Аз бих се присъединил във всеки план, който работи за България “, добави служебният министър председател.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР