Премиерът Скот Морисън нарече сезона на горските пожари 2019-20 г.,

...
Премиерът Скот Морисън нарече сезона на горските пожари 2019-20 г.,
Коментари Харесай

Премиерът Морисън нарече сезона на горските пожари черното лято

Премиерът Скот Морисън назова сезона на горските пожари 2019-20 година, които взеха към този момент над 30 жертви, " черното лято " на Австралия, съобщи ДПА.

" Това е черното лято, което потвърди нашия народен темперамент и нашата решителност ", сподели министър председателят в първата си парламентарна тирада за годината.

Десетки пожари не престават да горят през днешния ден в три щата, в това число в покрайнините на столицата Канбера, отбелязва ДПА.

" Тези пожари още не са свършили и заплахата към момента е пред нас на доста, доста места, само че през днешния ден ние сме дружно, с цел да скърбим, да почетем, да размислим и да се поучим от Черното лято, което продължава ", сподели Морисън.

В историята си Австралия е давала имена на обособени горски пожари съгласно мястото и времето, като Черния четвъртък от 1851 година, Пепелната сряда от 1983 година и Черната събота от 2009 година, само че в никакъв случай на цялостен сезон, добавя ДПА. Този път сезонът стартира по-рано и тежко засегна четири щата, изгоряха 12 милиона хектара, починаха минимум 33-ма индивида и над един милиард животни, а 3000 домове бяха унищожени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР