Премиерът ще разбере къде потъват даваните пари за хората с

...
Премиерът ще разбере къде потъват даваните пари за хората с
Коментари Харесай

Докато няма регистър на хората с увреждания няма да е ясно къде потъват парите, казват протестиращите майки


Премиерът ще разбере къде потъват даваните пари за хората с увреждания, като се направи указател на всички тях, с данни за заболяванията. Около тази теза се сплотиха в спор по Би Ти Ви майки на деца с увреждания.

Те показаха, че това е едно от нещата, които новият закон за персоналната помощ, който желаят да се одобри, ще промени. "От години в България има разнообразни стратегии и услуги, разнообразни министерства и общини. Обслужват се от една войска от администрации и по този начин парите потъват. Човекът с увреждане е контингент на доста министерства, освен на общественото ", разяснява в студиото Ина Маринова.

Националният омбудсман Мая Манолова уточни, че предложенията, които сега се разискват, няма да обиден правата на нито един от хората с увреждания, само че и не е правилно да се твърди, че с този законопроект ще се решат всички проблеми. "Най-трудното е да убедим тези, от които зависи промяната е, че тя е нужна. Този закон е писан от хората с проблем. Проблемите не са от през днешния ден, в последните 20-30 години всички политици носят своята виновност, аз също ", добави тя.

Майките показаха, че общественият министър Бисер Петков има волята за промени, само че не знаят дали най-после няма да се уплаши. По този мотив Манолова добави, че са нужни са сложни решения и повече храброст. Тя отхвърли да разяснява какъв брой пари още ще са нужни, само че разяснява: "Ако измежду тези деца е бъдещият Стивън Хокинг - това по какъв начин се мери със сума ".dnevnik.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР