Премиерът поясни, че снощи е провел среща с председателя на

...
Премиерът поясни, че снощи е провел среща с председателя на
Коментари Харесай

Преговорите за Шенген ще продължат до последния ден

Премиерът разясни, че нощес е провел среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с канцлера на Австрия Карл Нехамер и с румънския президент Клаус Йоханис.

„ Обяснихме, че за нас сухоземните граници са значими и разговаряхме по какъв начин би могло да се подходи. Остана за следваща полемика, договарянията не престават “, добави Денков.

Попитан за предлагането на ръководителя на Европейския съвет за систематизиране на подготвяното нарастване на бюджета на Европейски Съюз за дейностите в региона на миграцията, министър-председателят разяснява, че част от средствата ще бъдат ориентирани за техническо застраховане на българо-турската граница и за изпращане на спомагателни патрули от другите страни.

Относно решението на Унгария да блокира 50 милиарда евро помощ за Украйна, министър председателят Денков разясни, че през януари водачите на Европейски Съюз ще се съберат на изключителна среща, с цел да бъде взето дефинитивно решение.

Във връзка с случая с българския транспортен съд „ Руен “ министър председателят съобщи: „ В момента има институции, които са ангажирани със случая. Трябва повече тишина,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР