Премиерът посети лично обекта заедно с вицепремиера и министър на

...
Премиерът посети лично обекта заедно с вицепремиера и министър на
Коментари Харесай

Петков не е доволен от проверка в ТЕЦ Брикел

Премиерът посети персонално обекта дружно с вицепремиера и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който преди няколко дни не беше позволен до мястото и направи фрапиращи констатации по отношение на опита му да откри действителната обстановка в " Брикел ".

В рамките на днешната ревизия също бяха направени мощно притеснителни констатации, макар че потенциалът на ТЕЦ-а е бил понижен до 20%, оповестяват от пресслужбата на кабинета в оставка.

Министър-председателят посети мобилната станция за премерване на атмосферния въздух, като равнището на регистрирания серен диоксид беше 5600 мг на пространствен метър, което съгласно проверяващите екипи на място е над 15 пъти по-високо от нормите. Стойността на измерените фини прахови частици беше 1367 мкг/м3  при норма 50 мкг/м3 за този тип обекти.

Заедно с премиера Кирил Петков и с вицепремиера Борислав Сандов в инспекцията през днешния ден участваха представители на редица институции: Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Хасково, Групово дело „ ПБЗН “, Инспекцията по труда, Националният център по публично здраве и разбор. От всички институции министър-председателят изиска подробни отчети и бърза реакция.

Премиерът Петков ще изиска и отчет от ДАНС, с цел да се откри кой е действителният притежател на „ Брикел “.

Вицепремиерът Борислав Сандов от своя страна посочи, че през последните шест години против Топлоелектрическа централа “Брикел ” има 51 наказателни постановления.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР