Премиерът Петков разговаря с Изабела Грегор-Чехович, вицепрезидент по продажбите в

...
Премиерът Петков разговаря с Изабела Грегор-Чехович, вицепрезидент по продажбите в
Коментари Харесай

Кирил Петков ще засилва сътрудничеството с Amazon и Google

Премиерът Петков беседва с Изабела Грегор-Чехович, вицепрезидент по продажбите в ЕМЕА Amazon, както и с представителите на Гугъл Слав Петров и Игор Зграблич. В срещите взе участие също министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.

Премиерът Кирил Петков разиска с представителите на Amazon и Гугъл новия институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT), който ще проработи с поддръжката на българската страна, софтуерните колоси и локалния бизнес. Министър-председателят посочи, че държавното управление е отворено и за други общи планове с висока добавена стойност.

Като добра вероятност за евентуално съдействие с Amazon министър председателят Кирил Петков уточни основаването на районен дейта център в България. От своя страна Изабела Грегор-Чехович също посочи, че инвестицията в INSAIT е първа крачка и разкрива капацитет за по-широко съдействие.

В рамките на диалога с представителите на Amazon бяха разисквани опциите България да се трансформира в логистичен и цифров хъб за Централна и Източна Европа.

На срещата с представителите на Гугъл беше...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР