Премиерът отговори и на думите на президента Румен РадевСред отвлечените

...
Премиерът отговори и на думите на президента Румен РадевСред отвлечените
Коментари Харесай

Габриел: Двама от заложниците на Хамас са с български произход

Премиерът отговори и на думите на президента Румен Радев

Сред отвлечените от " Хамас " 240 души са и двама с български генезис. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, незабавно след края на визитата им с премиера Николай Денков в Израел, съобщи Нова телевизия.

" За нас беше значимо, че се срещнахме със фамилии на заложници и стана ясно, че има двама заложници с български генезис. В тозимомент това е информацията, която можем да споделим. Продължаваме, дружно с Израел, да вършим всичко належащо, с цел да се стигне до освобождението на заложниците ”, сподели вицепремиерът.

„ В момента, в който имаме повече информация и тя няма да заплашва живота на заложниците, ще споделим повече елементи ”, добави Габриел.

Тя дефинира визитата им в Израел сдумите- взаимност, признателност и съгласуваност. " Така бих определила трите основни послания, които през днешния ден с премиера Денков предадохме на страната Израел и народа ѝ. Искам да благодаря за топлото посрещане и да изразим още един път своята взаимност с Израел. Координацията би трябвало да продължи във връзка с напъните ни да не се доближи до районна ескалация ".

" Една от задачите беше да изразим поддръжка към страната Израел, по тази причина, че тя има всички права да отбрани своите жители от терористични офанзиви и набези. Точно преди 30 дни Израел беше атакуван по извънредно нечовечен метод ", съобщи Денков.

Той уточни, че България ще продължи да оказва помощ с каквото може. " От друга страна не би трябвало да се разрешава да се смесват терористите от „ Хамас ” с палестинското население, в което цивилните жители също имат своите права. Една от задачите през днешния ден беше да се уверим, че израелското държавно управление взема всички ограничения, с цел да раздели терористите от почтеното население. Това също получихме като увещание. Ще продължаваме да оказваме помощ с каквото можем и на двете страни ".

Денков отговори и на думите на президента Румен Радев. " По отношение мненията на президента дано да погледнем обстоятелствата - първия е, че всички ръководители на служби са назначени еднолично посредством неговите служебни държавни управления. Ако ще използваме термини като " преодоляване на службите ", единственият, който може да го е направил е президента.
Втори факт - до момента не съм изискал да се смени някой от ръководителите на службите, тъй като нямаше причина. Но през днешния ден има ", разяснява той.

Реакция пристигна и от президентската институция. " По най-бързия метод, с тяхно предпочитание, несъмнено, в случай че има връзка с тях е да получат български документи. Смятам, че като институции това е най-малкото, което можем да създадем в доста бърз порядък, преминавайки през цялата процедура. България взе участие в разнообразни институции, интернационалните конгреси, равнища, на всички места тя би трябвало да изиска освобождението на своите жители, в случай че те към този момент са с български документи ", съобщи Илияна Йотова.

При срещата си със своя израелски сътрудник, министър председателят Николай Денков изрази съчувствието си към Израел, само че и паниката за протичащото се с цивилните палестинци в Газа.
" Изключително значимо е всички заложници да бъдат освободени допустимо най-скоро.В същото време ние сме съществено загрижени за това, което се случва в Ивицата Газа ", посочиДенков.

" Мисля, че ние водим освен нашата война, само че и борба на цивилизацията против варварството ", сподели Нетаняху.

Николай Денков предложи леговище на потърпевшите. " Ако има деца, които са потърпевши в това нахлуване или в техните фамилии някой е умрял, ние сме подготвени да ги поканим да бъдат за някакъв интервал тук, в България ", добави той.

Новината за заложниците пристигна по време на молитвата в софийската синагога, проведена във връзка 30-ия ден от началото на насилието в Израел.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР