Премиерът отчете постигнатото по време на българското европредседателство пред Народното

...
Премиерът отчете постигнатото по време на българското европредседателство пред Народното
Коментари Харесай

Борисов: Най-чиста е съвестта ми за миграцията

Премиерът регистрира постигнатото по време на българското европредседателство пред Народното събрание и го дефинира като сполучливо. Министър-председателят посочи, че сме показали професионализъм и отговорност към европейската идея. По думите му европредседателството е било тестване за европейската еднаквост.

Борисов хвали, че сме сложили на високо равнище тематиката за двойните стандарти в храните, като уточни, че всички сме равноправни европейски жители. Според него има прогрес в региона на миграцията, само че не пропусна компликациите.

"Ако има нещо да ми е най-чиста съвестта, това е миграцията. Още през 2015-а ясно и тъкмо им споделих в Европа, че това, което върша, ще задълбочи казуса. Истинският проблем не е в незаконната, а в легалната миграция, тъй като всеки, който желае леговище, по това, което в Европа е признато, би трябвало да го пуснем и на момента става наш. Много упреквате Меркел, само че в случай че тя не беше ги пуснала тези 60 000 легални мигранти, те щяха да са тук. Аз бях от страните, които в този момент отхвърлиха да подпишат съглашението. Само ние от външните граници не се съгласихме, тъй като не го заслужаваме. А и преди време ги предупреждавах. Много ми се разсърдиха, на последния съвет ми споделиха, че съм безсрамен и жесток. Навремето се съгласих на релокацията, тъй като преди време ние бяхме първите, в които нахлуха. А и какво би станало, в случай че Турция размишления и пусна 1 милион, които не могат да продължат нататък ", разпали се Борисов.

Премиерът е удовлетворен, че са подкрепени напъните ни за интеграцията на Западните Балкани в европейското семейство.

"Да не изпускаме историческия късмет, който имахме ", прикани още той.

Борисов се обърна особено към Българска социалистическа партия, до момента в който докладваше за триумфите в обществената политика на Европейски Съюз по време на председателството, че сме постигнали възстановяване на пазара на труда в Европейски Съюз по време на миналите 6 месеца, включително - обективни условия на труд за командированите служащи.

"Нашата работа не завършва в този момент, тя продължава и по време на австрийското председателство - сигурност и битка с противозаконната миграция, обезпечаване на разцвет посредством цифровизация и сигурност и европейска вероятност за Западните Балкани ", сподели министър-председателят.

Накрая той благодари и на Народното събрание за положителното съдействие, както и всички българи, работили в София и Брюксел, за положените старания и проявения професионализъм.

В залата участваха министри и евродепутати, които също взеха думата по резултатите от председателството.

Преди формалните речи депутатите получиха книжки с целия доклад на европредседателството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР