Премиерът Николай Денков заяви, че все още не се е

...
Премиерът Николай Денков заяви, че все още не се е
Коментари Харесай

Денков за предложеното от ГЕРБ споразумение: Добро начало е, че има документ на масата

Премиерът Николай Денков съобщи, че към момента не се е срещнал с препоръчаното от ГЕРБ съдружно съглашение, само че дефинира като " положително начало " това, че има документ на масата за договаряния.

" Проведохме с Мария Габриел диалози. Както постоянно сме казвали и двамата - крайният резултат ще го видите, когато всичко е сложено на масата - по какъв начин продължаваме, какъв е проектокабинетът, който предлагаме. Никой от нас няма предпочитание да показва негова версия на нашата полемика, тъй като това няма да докара до позитивен резултат ", сподели Денков.

За нас е основно да се дефинира по какъв начин да продължат промените, тъй че да сме сигурни, че управническата стратегия и изборът на основните лица, които ще предопределят живота в България през идващите години, ще бъдат направени по метод, който ще бъде безапелационен в обществото и ще сложи нови стандарти за ръководство - правосъдна система, антикорупционна комисия, регулатори, уточни Денков.

„ Нямах време да прочета документа. Хубаво е, че на масата имаме препоръчан документ. Това е положително начало на същински договаряния сред двете страни в тази полемика ”, съобщи министър-председателят.

Вицепремиерът Мария Габриел добави, че двамата с Николай Денков ще създадат всичко допустимо да бъдат сложени и разисквани въпросите, които са на дневен ред сега, с цел да не бъдат задавани още веднъж след време.

" България има потребност от непоклатимост и да продължи да отстоява позициите си на европейската интернационална сцена, само че и да работи за своите жители ", подсети тя.

Двамата направиха мненията си след срещата с водача на белоруската съпротива Светлана Тихановская в Министерски съвет.

" Беларус е образец по какъв начин във високоразвита европейска страна може да бъдат счупени демократичните правила и резултатът от това да бъде установяването на една тирания, която не разрешава развиването на опозиционно демократично придвижване в страната. Изборът е в случай че имате друго мнение от ръководещите или да попаднете в пандиза, или да напуснете страната ", съобщи Николай Денков.

" Ние осъждаме ролята на Минск като съизвършител на Русия. Трябва да бъдем бдителни във връзка с заобикаляне на глобите. Ние заставаме зад европейската поддръжка към беларуския народ. България ясно и поредно поддържа тези старания ", сподели Мария Габриел.

" Ние сме изправени пред окупация. В Украйна се борят против съветските ракети, до момента в който в Беларус се борим против покоряване на нашите институции. Русия се пробва да унищожи нашия народ. Насърчавам българското държавно управление и народ да поддържа Беларус против съветските упоритости. Беларуският режим е обвързван с Путин. Докато беларусите поддържат украинците, не сме сами в нашата борба ", сподели Светлана Тихановская.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/325517266659899
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР