Премиерът Николай Денков ще се срещне днес с президента на

...
Премиерът Николай Денков ще се срещне днес с президента на
Коментари Харесай

Денков ще се срещне с Макрон днес в Елисейския дворец

Премиерът Николай Денков ще се срещне през днешния ден с президента на Франция Еманюел Макрон. Двамата ще беседват в Елисейския замък в границите на еднодневна аудиенция на министър-председателя във френската столица.


Сред тематиките ще са външнополитическите цели на България - цялостната интеграция в Шенген, приемането на единната европейска валута и присъединението към Организацията за икономическо съдействие и развиване. Двамата водачи ще обсъдят геополитическите опасности и закани, поддръжката за Украйна две години след началото на войната и стратегическия дневен ред на Европейския съюз. Очакват се двустранни изказвания от страна на българския министър председател и френския президент в ранния следобяд.

В делегацията ще е и министърът на енергетиката Румен Радев. Той ще се срещне с френския министър на стопанската система Брюно Льо Мер. Двамата ще подпишат Декларация за желание за съдействие в региона на нуклеарната енергетика. Миналата седмица вицепремиерът и външен министър Мария Габриел също беше на посещаване във френската столица, където се срещна с сътрудника си Стефан Сежурне./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР