Премиерът Николай Денков ще продължи да полага всички усилия за

...
Премиерът Николай Денков ще продължи да полага всички усилия за
Коментари Харесай

Николай Денков: Дали ще стигнем до ротация зависи от парламента

Премиерът Николай Денков ще продължи да поставя всички старания за съгласие с Мария Габриел и в границите на държавното управление, само че дали ще се стигне до ротация и животът на кабинета, зависи " не от мен, а от Народното събрание ", където има доста неща.

Това съобщи в коментар пред публицисти министър председателят в Брюксел преди срещата на европейските водачи.

Виждате, че се търси взаимоотношение в българския парламент, само че процесът е муден и сложен, призна Денков, като съобщи, че остава оптимист, че " можем да извървим този път дружно ". Ако успеем у нас, ще можем и на европейско ниво, уточни Денков и във връзка с избора на Европейска комисия на български еврокомисар

По тематиката за диалозите за приемането на страната ни в Шенген, министър председателят Денков бе сбит, че има съгласие с премиера Марк Рюте, а диалогът с Карл Нехамер следва. Припомняме, че Австрия и Нидерландия бяха страните, които последно постановиха несъгласие над приемането ни в Шенген.

По отношение на самодейността да бъде образувана обща група с европейско присъединяване, която да следи дейностите на българските гранични служби по запазване на границата от мигранти, с каквито причини Нехамер спря България предходната година, Денков изясни, че е отправил покана, с цел да може на място да дойдат и да имат директни наблюдения. Както и въпросите да се разискват съответно, а не нереално. Не стана ясно обаче дали е имало единодушие и дали Денков е получил уверения за включването на австрийците в тази самодейност, която в действителност бе подета от президента Румен Радев по време на ръководството на второто служебно държавно управление на Гълъб Донев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР