Премиерът Николай Денков реагира остро на Възраждане“ като политическа сила,

...
Премиерът Николай Денков реагира остро на Възраждане“ като политическа сила,
Коментари Харесай

Денков вбесен на Костадинов: Единственото, което му остава, е да плаши хората! Няма позитивна посока

Премиерът Николай Денков реагира остро на „ Възраждане “ като политическа мощ, която залага на страха и операциите.
Денков се разгневи от разпространяващите се у нас изказвания, че страната ни ще изпрати бойци в Украйна, които прекратено се повтарят от „ Възраждане “.
Премиерът изясни през днешния ден пред публицисти, че България се ангажира само с подготовката на украински лекари и медицински сестри, което е естествена процедура за всяка една здравна система, предава Epicenter.
„ Има политически сили, които нямат положителна посока, нямат положителни послания. Единственото, което им остава, е да плашат хората. Такава политическа мощ е „ Възраждане “, която напълно намерено през последните дни насочва апели, в това число от водача, против демократичната система в България, апели за принуждение, които минават много зад границата на това, което е задала правовата система в България “, уточни Денков.
И съобщи, че дейностите на партията са подбудени от това, че няма какво друго да предложи, с изключение на боязън.
На 25 юни водачът на „ Възраждане “ написа: „ Т.нар. прелом в Русия свърши преди да е почнал, с което провокира небивало отчаяние в родната демократична общественост. Вчера с интерес видях какво пишат и към какво приканват рупорите на американското посолство – общо взето от техните профили се лееше кръв и се призоваваше за война, избивания, метежи и всевъзможни други сходни неща (при изискване, че не вземат участие персонално, естествено). Сега, несъмнено, са разочаровани, само че единствено няколко часа бяха задоволителни, с цел да се види какво съставляват те – една озверяла античовешка паплач, жадуваща кръв и мечтаеща за войни и принуждение. Ето за какво дълг на всеки един естествен жител е да направи всичко по силите си, с цел да може тази уродлива сган да бъде унищожена – за положителното освен на България, само че и на човечеството. “
Премерът Денков още веднъж повтори, че „ в никакъв случай и по никакъв метод не е обсъждано изпращането на войски в Украйна. Докато аз съм министър-председател, няма и да има такова разискване. Това са напълно съзнателно популяризирани неистини, с които се цели да бъдат изплашени хората и да се настроят против постоянното държавно управление. … Това е неистина, която няма никаква основа. И в предходното служебно държавно управление, и в сегашното постоянно няма разискване за изпращане на армия “.
Министърът на защитата Тодор Тагарев също опроверга изрично популяризираното изказване за изпращане на български войски в Украйна:
„ Призивът ми е и медиите да спрат да популяризират тази пропагандна дезинформационна теза. Няма полемика, няма проекти и подготовка, няма и да има изпращане на български войски за присъединяване във войната в Украйна. И министър председателят Николай Денков го съобщи, и аз го декларирам. Това е теза, която се популяризира само и единствено в полза на Кремъл от съветски източници и за жалост и от български източници. Това е детайл от хибридната война против България “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР