Премиерът Николай Денков постави няколко задачи на министрите от новото

...
Премиерът Николай Денков постави няколко задачи на министрите от новото
Коментари Харесай

`Премиерът постави задачи на министрите

Премиерът Николай Денков сложи няколко задания на министрите от новото държавно управление, което стартира първото си съвещание преди половин час. Сред тях са да спомагат на финансовия министър за подготовката на бюджета, да окомплектоват кабинетите си и да работят по подготовката на управническата стратегия.

Министър-председателят поздрави министрите с техния първи работен ден и с първото работно съвещание.

„ Още през вчерашния ден стана ясно кои са непосредствените задания, по които би трябвало да работим през идващите няколко дни, с цел да можем да стартираме сполучливо по-сериозната дълготрайна работа “, сподели Денков. И разясни, че става въпрос за подготовката на бюджета и довършването на подготовката на управническата стратегия.

„ Молбата ми е, дружно с експeртите и народнитe представители в Народното събрание, да подготвим документа, който оттук насетне ще бъде нашия план-график, по който би трябвало да работим редовно и настойчиво “, сподели Денков. Той прикани министрите да спомагат на Министерството на финансите, с цел да съумеят с бюджета в точния момент. Друга задача е окомплектоването на кабинетите по министерства, добави министър председателят.

Денков сподели, че е видял през последните дни в медиите няколко информации за раздадени средства в много огромни размери, милиарди левове, без да е ясно дали са ориентирани оправдано и ефикасно. Министър-председателят сподели, че се е появила информация и за забавени процедури в някои министерства, от които също могат да настъпят загуби в огромни размери.

„ Не знам дали тази информация е вярна, би трябвало да се ревизира, по тази причина с другите ви задания молбата ми към вас е да ревизирате какви огромни разноски са били направени в министерствата през последните седмици и месеци, и дали има забавени процедури “, сподели Денков.

Той акцентира, че всяко закъснение може да коства доста скъпо на бюджета на страната, а това е за сметка на хората и на бизнеса. Според премиера това са средства, с които се реализира една или друга активност и в случай че бъдат изгубени, ще бъде изгубена опцията за осъществяване на дейностите.

„ На добър час, аз съм сигурен, че можем да успеем, стига да работим като екип “, сподели още Николай Денков.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР