Премиерът Николай Денков посочи като най-важното в днешното заседание на

...
Премиерът Николай Денков посочи като най-важното в днешното заседание на
Коментари Харесай

Правителството приема управленска програма

Премиерът Николай Денков уточни като най-важното в днешното съвещание на Министерски съвет приемането на управническа стратегия на държавното управление. Академик Денков означи, че документът е привързан с одобряването на бюджета, а през вчерашния ден в Народното събрание са взети, по думите му, неверни решения.

Премиерът акцентира, че има уверенията на водачите на Политическа партия Демократична България и на ГЕРБ Съюз на демократичните сили, че корекциите ще бъдат направени при окончателното приемане на държавната проект сметка за тази година.

Премиерът изрази очакване признатото на второ четене в Бюджетната комисия късно нощес да бъде поправено, като финансовата рамка бъде призната дефинитивно с 3% недостиг, както е подадена от държавното управление:

" Разбира се, с някои промени, които са в техните пълномощия, само че без да трансформират общия баланс на страната, който е нужен, с цел да се обезпечи дефицитът, обвързван с приемането в еврозоната - до 3%. Надявам се, че тези водачи ще изпълнят това, което са поели като ангажимент, с цел да може да се осъществя тази стратегия, тъй като без нейното финансово застраховане тя ще остане единствено един набор от положителни планове ".

Николай Денков акцентира още, че приемането на управническата стратегия от кабинета се случва предварително, а документът е координиран с подкрепящите партии в Народното събрание, с цел да се извърши законодателната стратегия. Залагат се съответни периоди на поставените задания. За образец бе посочено построяването на Националната детска болница:

" До февруари 2024 година ще бъде направена техническата спецификация за възлагане на публичната поръчка и до март 2024 година - да се разгласи публичната поръчка за построяването на детската болница. По сходен метод има съответен график системата за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха ".

Целите на държавната стратегия са директно обвързани с бюджета за тази и за идната година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР