Премиерът Николай Денков поиска от вътрешния министър Калин Стоянов да

...
Премиерът Николай Денков поиска от вътрешния министър Калин Стоянов да
Коментари Харесай

Полицай, фен на ЧВК Вагнер, е заплашвал Тагарев. Случаят стигна до Министерски съвет

Премиерът Николай Денков изиска от вътрешния министър Калин Стоянов да направи инспекция по сигнала на БОЕЦ против полицейски чиновник, който е отправял закани министъра на защитата Тодор Тагарев.

Сигналът е подаден от Георги Георгиев (БОЕЦ) против чиновник на профилираните полицейски сили Цветан Велински.

Велински е арестувал Георгиев и е счупил персоналната му карта по време на протестна проява на сдружението пред ЦИК преди първия тур на локалните избори, когато беше анулирано машинното гласоподаване.
Впоследствие Георгиев беше извадил фотоси, клипове и известия във Facebook-профила на Велински, в които служителят на реда популяризира съветската военна формация " Вагнер " и наскърбява БОЕЦ.Според данни на Георги Георгиев - мъжът е отправял и закани против Тодор Тагарев. На няколко от публикуваните записи се вижда, че служителят на реда е във очевидно нетрезво положение (извън служба).В момента профилът му в обществената мрежа не е наличен.
Днес въпросът стигна до премиера Денков, които разгласи, че има сигнали за " съответни служители на реда, които показват благосклонности към непознати паравоенни организации и насочат закани към съответен министър в този кабинет "

" Очаквам инспекция и на този сигнал, както и съответни дейности в Министерство на вътрешните работи за цялостна промяна, тъй че сходни хора да не бъдат допускани в системата. Има други способи да показват противоречие с едно или друго решение, една или друга персона ", сподели той.

Денков направи изказването си по време на съвещание на Министерски съвет, на което участваха и Калин Стоянов, и Тодор Тагарев.

Премиерът укори вътрешния министър, че " Министерство на вътрешните работи още веднъж е тръгнало в неверна посока " поради изявления на управлението на министерството пред Комисията за публичен ред в Народното събрание.

Той изиска да получи отчет, в който са разказани всички получени сигнали за принуждение - както от страна на провокатори измежду фен-групите, по този начин и измежду служителите на реда, които биеха наред след митинга.

" Искам изясненост кои са служителите на реда, по какъв начин са разследвани, какъв е резултатът и тези, които са надвишили пълномощията си доста, би трябвало да бъдат уволнени от службите, защото нямат място в Министерство на вътрешните работи ", сподели още Николай Денков.

Междувременно от БОЕЦ оповестиха, че провеждат нов митинг с искане за оставка на Калин Стоянов поради " прикриване на случаи на полицейско принуждение ". Протестът е разгласен за петък, 18:30.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР