Премиерът Николай Денков поиска ГЕРБ да оттегли своето назначение за

...
Премиерът Николай Денков поиска ГЕРБ да оттегли своето назначение за
Коментари Харесай

Денков поиска ГЕРБ да оттегли подуправителя си на НЗОК: Този човек има проблеми

Премиерът Николай Денков изиска ГЕРБ да отдръпна своето предопределение за подуправител на НЗОК Момчил Мавров - ден след тежките разногласия в Народното събрание към неговата кандидатура.

" Очакваме от ГЕРБ да го отдръпват. Те са основали проблем, те да го решат. Не разрешаваме да бъдат назначени на основни места хора, които имат проблеми. Този човек има проблеми. Аз персонално съм виждал сигнал от ДАНС към прокуратурата за това, че той е лобирал по метод, който изисква инспекция от прокуратурата ", съобщи Денков пред публицисти.

Единствената кандидатура за поста на подуправител на НЗОК беше тази на оферти от ГЕРБ. Тя беше утвърдена от Народното събрание в четвъртък. Това обаче се случи единствено с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи и с тактическата помощ на " Възраждане " и " ИТН ", които не участваха в гласуването.

От изявлението на Денков не стана ясно по какъв начин тъкмо Мавров би трябвало да бъде отдръпнат, откакто той беше дефинитивно определен от Народното събрание. Премиерът обаче вижда назначението за проблем поради, че позицията му е обвързвана с разпределянето на бюджет от над 8 милиарда лева годишно.

По думите му с избора на Мавров са нарушени два правилото:
че не разрешаваме да бъдат назначени на основни места хора, които имат проблеми.че не е спазена сделката назначения да се вършат единствено след единодушие сред сътрудниците в ръководството.
Очаквайте детайлности! Новината се обновява!
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР