Премиерът Николай Денков отговори на критиките на президента Румен Радев,

...
Премиерът Николай Денков отговори на критиките на президента Румен Радев,
Коментари Харесай

Денков: Кога Радев е имал свое мнение? Днес повтаря руски опорки

Премиерът Николай Денков отговори на рецензиите на президента Румен Радев, отправени по-рано денем по адрес на държавното управление.

" В сериозни времена българските ръководещи нямат лично мислене, мнение и позиция ", съобщи Радев във връзка срещата на върха на НАТО във Вилнюс. 

„ Кога нашият президент е имал свое мнение? Днес повтаря съветски опорки ”, попита министър-председателят.

" Какъв е националният интерес на България? Нашият народен интерес е войната да спре колкото се може по-бързо, само че това няма да спре с апели към Украйна. Войната е стартирана от Русия и най-бързия метод е Русия да изтегли войските си от Украйна и това може да стане за един ден, както видяхме от похода на Пригожин ", продължи Николай Денков.

„ Така че, по никакъв метод не мога да преглеждам изпращането на БТР-и, които в никакъв случай не са употребявани, като опасност за нашата национална сигурност ”, акцентира министър председателят.

По мотив думите на Радев, че " Украйна упорства да води тази война ", акад. Денков разяснява:

" Напротив, този, който упорства да води тази война е кръгът към Путин. Те започнаха войната и най-бързия метод тя да спре е той да каже на войските си да изоставен територията на Украйна ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР