Премиерът Николай Денков обяви, че е изпратил на президента Румен

...
Премиерът Николай Денков обяви, че е изпратил на президента Румен
Коментари Харесай

Денков поиска оставката на шефа на ДАНС. Пламен Тончев отказал да освободи заместника си

Премиерът Николай Денков разгласи, че е изпратил на президента Румен Радев претекстовете за освобождение на ръководителя на ДАНС Пламен Тончев. Правителството координира работата на службите, сподели министър председателят и добави, че е изгубил доверието в управлението на ДАНС.

“Днес в отговор на мое публично искане чаках ръководителят на ДАНС Пламен Тончев да показа стимулирано решение за освобождение на заместник-председателя на ДАНС Деньо Денев. Вместо това получих отвод поради липса на причини ”. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков.

Той разясни, че отводът му дава сигнал, че Тончев утвърждава противозаконните дейности на заместник-председателя на ДАНС.
“Изпратих претекстовете си на президента Радев за освобождение на Пламен Тончев като ръководител на ДАНС ”, съобщи още Денков.

„ Денев е създателят на справката от ДАНС от 26.10, съдържаща манипулативни изказвания и внушения, с нея ДАНС даде началото на саботажа против машинното гласоподаване. Според отчет на ДИКСИ тази информация е в нарушаване на закона и против публичния ред. Отказът на ръководителя на ДАНС да освободи своя заместител е удар против националната сигурност и демокрацията в България “, означи Денков, представен от БНР.

Той разяснява и бъдещото ръководство на страната и взаимоотношенията сред партиите в ръководещото болшинство.

„ Нека да свърши вторият тур на локалните избори. Трябва водачите на партиите да седнем и да решим по какъв начин ще продължаваме нататък. Около изборите имаше много високо напрежение “, уточни Денков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР