Премиерът Николай Денков изрази становище по време на парламентарния блиц

...
Премиерът Николай Денков изрази становище по време на парламентарния блиц
Коментари Харесай

Денков: Ако се срути правителството, ще се върнем в ситуацията отпреди 9 месеца

Премиерът Николай Денков изрази мнение по време на парламентарния блиц надзор, наблягайки смисъла на продължаващата правосъдна промяна и законодателни промени за битката против корупцията . Денков отговори на въпроси, свързани с напъните на държавното управление да се оправи с корупционните практики, наблягайки че измененията в антикорупционния закон и Конституцията са основни стъпки в този развой.

Премиерът акцентира, че сриването на държавното управление и разпадането на Народното събрание няма да доведат до основна смяна, в случай че не се продължи с правосъдната промяна. Според Денков корупцията може дейно да бъде лимитирана единствено посредством работеща правосъдна система, а освен посредством промяна на закони или лица на власт.

Въпреки уверенията на премиера за уговорката на кабинета към минимизиране на корупцията националният представител Радостин Василев насочи остра рецензия към Денков и неговото държавно управление, обвинявайки ги в присъединяване в корупционни практики. Василев показа своето виждане, че някои министри скоро ще бъдат разследвани за корупция, в това число в Министерството на спорта.

Премиерът отхвърли тези обвинявания наблягайки, че корупцията не може да бъде преодоляна с прилагателни и обвинявания без дейности. Денков се обърна с въпрос към Василев по отношение на това дали е подал сигнал за корупционни дейности по време на своя мандат като министър, на което Василев отговори, че е подал такива сигнали, само че без следващи дейности.

Докато държавното управление акцентира своите старания за правосъдна промяна и законодателни промени, критиците акцентират неналичието на съответни резултати и упрекват ръководещите в присъединяване в корупционни практики. Този проблем изисква цялостни и продължителни старания от всички аспекти на обществото и страната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР