Премиерът Николай Денков изрази подкрепа за Израел в борбата ѝ

...
Премиерът Николай Денков изрази подкрепа за Израел в борбата ѝ
Коментари Харесай

Пълното право да се борите срещу терористите. Денков изрази подкрепа за Израел пред Нетаняху

Премиерът Николай Денков изрази поддръжка за Израел в битката ѝ против оповестената от Европейски Съюз и Съединени американски щати за терористична организация Хамас. Той направи това по време на посещаване в Йерусалим в понеделник, където се срещна с президента на Израел Исаак Херцог и с министър-председателя Бенямин Нетаняху .

Денков е съпроводен от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел . Визитата им идва месец откакто на 7 октомври паравоенната формация Хамас атакува Израел, като умъртви 1400 души и отвлече над 200. Впоследствие на Хамас. Оттогава израелската войска организира обстрели и наземни интервенции в Ивицата Газа.

" Израел и израелският народ имат цялостната ни поддръжка, с вас сме ", сподели Николай Денков.

" Всички сме шокирани от терористичните офанзиви, които убиха толкоз доста почтени хора, и е извънредно значимо всички заложници да бъдат освободени колкото може по-бързо ", добави той.

Пред президента на Израел Исак Херцог Денков уточни, че България би оказала филантропична поддръжка на страната с всичко належащо, в това число и с изпращането на медицински експерти.

" Имате цялостното право да се борите против терористите, тъй като това, което направиха, е невъобразимо. Хамас и цялата му военна и административна конструкция би трябвало да бъдат изкоренени, тъй като в противоположен случай няма да има дълготраен мир ", сподели още Денков.
 Николай Денков се срещна с Исаак Херцог в Ерусалим, 6 ноември 2023 година
Херцог и министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху му благодариха за поддръжката.

" Вие изразявате в огромна степен и нашата позиция, че ние водим освен нашата война, само че водим борбата на циливизацията против варварството. Ако цивилизацията не успее, варварството ще. Това виждаме през 21 век. Това е освен нашата борба, само че и вашата борба ", сподели Нетаняху.

Денков се срещна и с родственици на отвлечени жители в Ивицата Газа. Около 200 души не престават да са държани като заложници от Хамас в ръководената от групировката територия.

Преди дни първите чужденци, измежду които и 36 българи, Ивицата през единствения граничен пункт - Рафах. Първите български жители от групата дойдоха в София в петък вечерта.

Към момента израелската войска прави масирани удари и организира сухопътни интервенции в Газа. Според управляващите там жертвите към този момент надвишават 10 000 души. за филантропично помирение в своя резолюция.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР