Премиерът Николай Денков изрази изненада от бързината на избора на

...
Премиерът Николай Денков изрази изненада от бързината на избора на
Коментари Харесай

Денков изненадан от бързината на избора на Илиана Иванова за еврокомисар


Премиерът Николай Денков изрази изненада от бързината на избора на Илиана Иванова, която беше позволена за излушване в Европейския парламент за нов български еврокомисар. Иванова е номинация на ГЕРБ, другата номинация беше на Даниел Лорер, повдигнат от ПП-ДБ.

" Малко бях сюрпризиран, че толкоз бързо се развиха събитията, само че очевидно това е процедурата, която е призната и решението оттук насетне към този момент би трябвало да се движи по процеса. Това е номинация. Знаете, че има още стадии ", разяснява Николай Денков пред публицисти в Брюксел.

Министър-председателят счита, че плануванаъа ротация с сегашния вицепремиер Мария Габриел ще се състои:

" Доколкото зависи от мен, аз върша и ще върша всичко допустимо да си извървим стадиите с госпожа Мария Габриел, тъй че да стигнем до ротацията. Разбира се, има доста неща, които не зависят от мен и те са на първо място в Народното събрание

Премиерът Денков е разискал и участието на " Продължаваме промяната " в партия " Обнови Европа " на утринното съвещание на водачите от страните-членки и е получил увещание, че това ще стане:

" Там, където става дума за правилата, които загатнах, несъмнено, че ще търсим общи дейности. Разбира се, ние считаме, че в някои връзки има проблем с върховенството на закона. Не е загадка, само че би трябвало да търсим метод да почистим всички проблеми, които имаме и да се работи напред. Виждате, че въпреки и мъчно, само че въпреки всичко се търси подпомагане в българския парламент, където е още по-важно. Там би трябвало да се реши по какъв начин ще наподобяват законите, по какъв начин ще наподобяват измененията в Конституцията. Това е развой муден, сложен, само че персонално аз съм уверен, че можем да го извървим дружно. Ако можем да го извървим дружно в България, ще можем да действаме дружно и на европейско ниво ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР