Премиерът Николай Денков иска да бъде сменен съставът на ЦИК

...
Премиерът Николай Денков иска да бъде сменен съставът на ЦИК
Коментари Харесай

Премиерът Николай поиска смяна на състава на ЦИК

Премиерът Николай Денков желае да бъде заменен съставът на ЦИК поради нарушаването на Изборния кодекс на локалните избори и недобрата оценка за осъществяване на вота.
 
" ЦИК не се оправи добре с провеждането на изборите този път. Нарушиха Изборния кодекс. За това несправяне би трябвало да се търси промяна на състава на ЦИК, още повече че той е от времена, в които политическата настройка беше напълно друга. Той не отразява действителността сега. Това би трябвало да го направи Народното събрание ".
 
Това съобщи министър ръководителят, който през днешния ден дава отговор на въпроси на жители и медии в живо лъчение на фейсбук страницата на Министерския съвет.
 
Той разяснява и обстановката в Министерството на електронното ръководство. " Говорих през вчерашния ден с министър Йоловски. Той отхвърля да даде спомагателна информация, тъй като сега тече следствие. Разбирам това и не съм упорствал. Но както и различен път съм казвал - аз познавам тези хора и знам, че изказванията, които видях в медиите, няма по какъв начин да са правилни. От позиция на работата на министър Йоловски - има една променчивост. На първи тур бе даден мотив от МЕУ да отпаднат машините, само че за втория тур имаше добра организация ", сподели Денков.
 
Той е изискал обстойна инспекция, която да откри за какво се е случило това. Оценката на Денков е, че министерството си е свършило добре работата, а моментът е изцяло несъответствуващ за промяна на министри.
 
Актуализация на пенсиите се чака в средата на идната година по швейцарското предписание с към 11%. Както заслужено се изрази министърът на финансите, по този начин те получават нарастването всеки месец, а не се пестят пари, с цел да ги получат еднократно в края на годината - по този начин Денков отговори на въпрос ще има ли коледни добавки за пенсионерите тази година.
 
В идващия месец-месец и половина се чака да бъдат признати измененията в Конституцията и в състава на антикорупционната комисия. Това, от една страна, би ни дала една доста по-силна правосъдна система, а от друга - това е единственото, което ни остава да осъществим за Шенген, стана ясно от различен отговор на Денков.
 
По проблема с електронните предписания министър председателят съобщи, че конфликт на лобита основава проблемите с електронните предписания. " Проблематично е кой да изписва лекарството, кой да взема решение дали да се размени с генерик, само че от това не трябва да страдат пациентите. Няма и информация кои са медикаментите, които са налични сега ", разяснява Денков. Затова се обмисля нов временен интервал за някои медикаменти.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР