Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще имат водещата

...
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще имат водещата
Коментари Харесай

Кабинетът след ротацията: Денков и Габриел ще имат водещата роля при определяне на състава

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще имат водещата роля при установяване на състава на държавното управление след ротацията. След това описът им ще бъде възложен за разискване на парламентарните групи на некоалицията. Това разясниха Николай Денков и Мария Габриел пред публицисти през днешния ден. Те дадоха отговор и на рецензията на вицепрезидента Илияна Йотова, че държавно управление е Б тимът на България, тъй като всичко се взема решение в Народното събрание.

Съгласие за това кой и по какъв начин ще дефинира състава на бъдещия кабинет след ротацията е било реализирано на срещата с водачите от партиите в некоалицията, изясни министър председателят Денков. Промените ще бъдат минимални и единствено там, където има сериозна нужда.

" И ние с госпожа Габриел ще имаме водещата роля при определянето на състава и това е обикновено, тъй като в последна сметка ние ще работим с тези министри ", сподели Николай Денков - министър-председател.



Според Денков, здравният министър Хинков е прибързал с думите си, че няма да остане на поста си след ротацията. Призна обаче, че натискът върху министрите е тежък, а рецензиите постоянно са несправедливи, в това число и от президентството:

" Така, че е добре да си дадем сметка, че тези хора работят в интерес на страната, на бизнеса и в случай че непрестанно ги натискаме в някаква посока, това да си правят работата и от това изгода няма. "

Денков дефинира като " безусловно несъответстваща " от през вчерашния ден, че държавното управление е Б тимът, тъй като А тимът е Народното събрание, където се взимат всички решения.

На думите на Йотова отговори и вицепремиерът Мария Габриел:

" България е парламентарна република и всички виждат че има работещ парламент, очевидно е също, че има резистентност и предвидимост в страната, тъй като изпълнителна и законодателна власт работят, приказват си и споделят общи цели. И в случай че да - това е тимът на България, който споделя общи полезности и отбелязва общи резултати дружно в Народното събрание и в изпълнителната власт - това е методът, по който виждам аз страната. "



фотоси: Българска телеграфна агенция, БГНЕС

На въпрос подготвена ли е към този момент с екипа си след ротацията, тя още веднъж акцентира че с акад. Денков са на една и съща позиция, че диалозите занапред предстоят, тъй като ще бъде направена оценка на работата на всеки министър и на осъществяването на заложените задания в управническата стратегия:

" Аз няма да споделям нито имена, нито каквито и да било индикации, тъй като в този миг би трябвало да дадем на всеки министър да прави своята работа, в това число и аз да правя своята като външен министър. "

Работата по оценката на министрите и състава на бъдещия кабинет действително към този момент е почнала, стана ясно от думите на Денков и Габриел.

По тематиката работиха: Ирина Цонева, Александър Марков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР