Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел обявиха, че са

...
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел обявиха, че са
Коментари Харесай

Ротацията не е на всяка цена: Борисов и Денков се разбраха за минимални промени в Кабинета

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел оповестиха, че са се договорили за минимални промени в Кабинета при ротацията.
За това заяви в коридорите на Народното събрание министър-председателят. По негова покана в Народното събрание се организира среща сред него и водача на ГЕРБ Бойко Борисов, а тематиката е ротацията и оценката за активността на обособените министри.
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява, че ротацията не е непременно, както похвали активността на министрите на превоза, районното развиване, стопанската система, културата и образованието, само че насочи рецензия към активността на Кирил Вътев:
" Вчера, когато споделих, че в доста министерства виждам доста, доста слаба работа. Така го виждат всички хора и за това доста сериозен диалог ще проведем по тези тематики, в това число и за земеделието. Запалиха Европа фермерите! Ние тук нищо не обсъждаме по тематиката! Или най-малко не съм чул. Не съм видял министърът да излезе с проект, с ограничения, да пристигна, да ни запознае ".
Денков от своя страна отговори:
" Да, ротацията не е непременно. Ротацията ще се случи и би трябвало да се случи. Нека имаме ясни гаранции, че ще продължи работата по управническата стратегия, когато е ясно, че България ще продължи да се развива като проевропейска страна, която поддържа главните европейски цели, която се бори за увеличение на приходите и понижаване на неравенството. Това са задачите, за които ние се борим, по този начин, че в случай че можем да ги осъществяваме, ще има ротация. Ако не можем - няма да има ".

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР