Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи

...
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи
Коментари Харесай

Дейвид Камерън в МС: България показва солидарността си с Украйна, Путин трябва да разбере, че е сбъркал

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел се срещнаха с министъра на външните работи на Англия Дейвид Камерън. Основна тематика на диалозите са били помощта за Украйна и битката с противозаконната миграция, съобщи кореспондент на Novini.bg.

В центъра на полемиката бяха тематиките от общ интерес, като да вземем за пример войната в Украйна. Споделяме тезата, че войските на Украйна се бият за всички демократични страни. Това не е народен въпрос, това е въпрос, който визира цяла Европа. Така че е наше общо дело да помогнем на Украйна да завоюва войната, тъй като, в случай че Русия завоюва, това може да има дълготрайни последствия за целия свят, съобщи Денков.

Той уточни, че на срещата е разисквана и тематиката за миграцията.

Решението на въпроса с миграцията може да се случи единствено с общоевропейски старания, означи Денков.

България е значим съдружник в НАТО и значим стопански сътрудник за Англия. Тази заран обсъдихме твърдата поддръжка на Украйна, която се бори с противозаконната война. Нищо не е по-важно от позиция на международната и европейската сигурност. Путин би трябвало да разбере, че е сбъркал и България демонстрира солидарността си, както го прави и Англия в поддръжка на тази битка, съобщи Дейвид Камерън.

Ако се позволи на Путин да превземе друга страна, той няма да спре, ще изиска още. Ако желаеме да продължим да се борим за независимост, би трябвало да подкрепим страната, която пази своите граници. Трябва да създадем нужното за една по-силна и по-силна Европа. Българските сътрудници знаят, че може да се прави повече, може да се оказва помощ повече, тъй като това е в полза на всички нас, това е в полза на защитата на страните ни. По този метод можем да създадем една по-силна НАТО, добави английският външен министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР