Премиерът Николай Денков и министърът на енергетиката Румен Радев ще

...
Премиерът Николай Денков и министърът на енергетиката Румен Радев ще
Коментари Харесай

Депутатите гласуват втори вот на недоверие

Премиерът Николай Денков и министърът на енергетиката Румен Радев ще бъдат изслушани в Народното събрание по искане на " Възраждане ". Те ще дават отговор на въпроси, свързани с неработещата от пролетта на 2022 година ПАВЕЦ „ Чаира ”. В 13.55 часа депутатите ще проведат гласуването по втория избор на съмнение против държавното управление.

В програмата на Народното събрание е включено и предлагането на ГЕРБ-СДС за неотложно отпадане на дерогацията за съветски нефт. От партията считат, че тя не е довела до намаление на цените на горивата в страната, само че е осъществила финансови облаги за Лукойл и Кремъл. Според ГЕРБ рафинерията „ Нефтохим ” може да работи обикновено и без съветски нефт, по тази причина не е належащо дерогацията да продължава.

От ПП-ДБ оферират законопроект за прецизиране на наредбите, свързани с новата такса за импорт и пренос на природен газ с генезис Русия. Идеята е директните вноски да се дължат от ползвателите на газопреносната мрежа, които са вносители или за които се прави транспорт на съветски природен газ. Целта е да не се заплашва ликвидността и финансовото положение на операторите на преносната мрежа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР