Премиерът Николай Денков е провел среща с президента на Украйна

...
Премиерът Николай Денков е провел среща с президента на Украйна
Коментари Харесай

Среща в Атина. Зеленски благодари на Денков за подкрепата на България за Украйна

Премиерът Николай Денков е провел среща с президента на Украйна Володимир Зеленски в границите на срещата на водачите на страните от Западните Балкани и района на Югоизточна Европа.

Това стана ясно от обява в профила на Зеленски в обществената мрежа Х (бившия Туитър).

 

" Благодарих за военната и политическата поддръжка на България ", написа украинският президент и дефинира диалозите с българските представители като ползотворни. Срещата се е състояла нощес.

" Обсъдихме по-нататъшно съдействие, сигурността на Черно море и обезпечаването на различни зърнени коридори ", се споделя още в известието.

 

Все още няма информация за диалозите от Министерски съвет.

Също през вчерашния ден на посещаване в Одеса беше военният министър Тодор тагарев, който се срещна с сътрудника си Олексий Резников и представители на българската общественост.

 

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на българския министър председател Николай Денков за политическата и военна поддръжка на страната ни за Украйна.

 

Денков и Зеленски се срещнаха в Гърция, на неофициалната вечеря, проведена от премиера Кириакос Мицотакис за водачите на страните от Западните Балкани и балканските страни от Евросъюза.

 

" Ползотворна полемика с премиера Николай Денков през вчерашния ден на Срещата на върха Украйна-Балкани. Обсъдихме по-нататъшното ни съдействие, сигурността в Черно море и обезпечаването на различни зърнени коридори ", написа Зеленски в обществената мрежа X.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР